Pover Real ondanks nederlaag naar kwartfinale in Copa del Rey

SamenvattingReal Madrid bereikte vanavond de kwartfinale van de Copa del Rey, maar de manier waarop was opnieuw zeer pover. De Koninklijke verloor met 1-0 bij Leganes. Real had het eerste duel van de achtste finale vorige week met 3-0 gewonnen.

Volledig scherm
Marcelo in duel met het Leganes-trio José Luis edel Pozo, Javier Eraso en Unai Bustinza. © Getty Images

De Deen Martin Braithwaite opende na een half uur de score voor Leganés. De gedreven thuisclub kreeg daarna voldoende kansen op de tweede treffer, maar die bleef Real Madrid met het nodige geluk bespaard. Nieuwkomer Brahim Diaz tikte als invaller de bal namens de bezoekers in de laatste minuut nog op de paal.

Sevilla ging eveneens met een nederlaag naar de laatste acht. De return voor eigen publiek tegen Athletic Bilbao eindigde in 0-1 De uitwedstrijd had de nummer drie van La Liga met 3-1 gewonnen. Quincy Promes speelde bij de thuisploeg de gehele wedstrijd.

FC Girona schakelde eerder op de avond Atletico Madrid verrassend uit. De spectaculaire return eindigde in 3-3. Dat was voor het bezoekende FC Girona voldoende na de 1-1 vorige week in eigen huis.

  1. ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    De spelers van Manchester United beseffen terdege hoe belangrijk de komende derby tegen Manchester City is. Ondanks de zeperd van zondag bij Everton (4-0 verlies) is de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer volgens Ashley Young klaar voor woensdag als City naar Old Trafford komt. ,,Zeker nu weten we de waarde van deze wedstrijd. Niet alleen voor de supporters ook voor ons", zegt de verdediger op het clubkanaal.