Volledig scherm
© Getty Images

PSG krijgt boete wegens racisme

De Franse voetbalbond heeft Paris Saint-Germain een boete van 100.000 euro opgelegd. De topclub wordt gestraft wegens racisme. Scouts van PSG hebben zich bij het aantrekken van jeugdspelers schuldig gemaakt aan het indelen naar etnische afkomst, stelt de bond na onderzoek door het Openbaar Ministerie.

Het onderzoek richtte zich op de jaren 2013 tot 2018. Directeur Jean-Claude Blanc, sinds 2011 aan Paris Saint-Germain verbonden, is niet gestraft. Hij zou niet hebben geweten van het beleid van PSG, waarbij scouts werd opgedragen de spelers onder te brengen in de groepen 'Frans', 'Maghrebijns' (Noord-Afrikaans), 'Antilliaans' en 'Zwart-Afrikaans'. Volgens de Franse wet is het verboden om etnische gegevens van personen te verzamelen.

PSG concludeerde eerder zelf zich niet schuldig te hebben gemaakt aan racisme, al werd wel toegegeven dat het formulieren had gebruikt waarop gescoute spelers hun afkomst moesten aangeven. Blanc al had beloofd het selectieproces te reorganiseren.

Volledig scherm
© Getty Images
  1. ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    De spelers van Manchester United beseffen terdege hoe belangrijk de komende derby tegen Manchester City is. Ondanks de zeperd van zondag bij Everton (4-0 verlies) is de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer volgens Ashley Young klaar voor woensdag als City naar Old Trafford komt. ,,Zeker nu weten we de waarde van deze wedstrijd. Niet alleen voor de supporters ook voor ons", zegt de verdediger op het clubkanaal.