Eden Hazard
Volledig scherm
Eden Hazard © REUTERS

‘Real en Chelsea rond over transfer Hazard: Belg voor 100 miljoen euro naar Madrid’

'Ik ben het wachten beu'Eden Hazard heeft zelf al een beslissing genomen over zijn toekomst. De Belgische spelmaker van Chelsea stelde de clubleiding onlangs op de hoogte van zijn plannen. ,,Ik heb mijn keuze gemaakt, maar het is niet alleen aan mij’', zei Hazard, die daarmee duidelijk hintte op een vertrek. Volgens L’Equipe hebben Real Madrid en Chelsea al een akkoord bereikt over de transfer.

Hazard aast al een tijd op een transfer naar de Spaanse topclub en hoopt dat er snel een akkoord wordt bereikt. De kloof tussen vraag (naar verluidt 130 miljoen euro) en aanbod (100 miljoen) bleef lange tijd groot en het was eindeloos wachten op een doorbraak. Die zou volgens de Franse sportkrant nu zijn bereikt. Chelsea zou akkoord zijn gegaan met een bedrag van 100 miljoen euro. De transfer wordt na de Europa League-finale tussen Arsenal en Chelsea (29 mei) bekendgemaakt volgens het Franse medium. 

,,Ook ik had het liever anders gezien”, werd Hazard eerder geciteerd in Britse media. ,,Maar helaas is dat niet gebeurd. Ik ben nog altijd aan het wachten. Net als jullie aan het wachten zijn en ook de fans nog altijd in het ongewisse blijven. Ik heb mijn beslissing genomen, maar ik heb niet alles in de hand. Ik heb de club een aantal weken geleden nogmaals gezegd wat ik wil. Zelfs een top 4-plaats brengt me niet op gedachten. Mijn besluit staat vast.” 

Hazard zou de achtste speler worden die voor 100 euro of meer van club verhuisd. Als de transfer rondkomt, is hij na Gareth Bale (101 miljoen) de duurste speler uit de clubgeschiedenis van de Koninklijke.

Contract

Chelsea eindigde in de Engelse competitie op de derde plaats, op grote afstand van Manchester City en Liverpool. Hazard, die 16 doelpunten maakte en 15 assists gaf, ontving wel een persoonlijke prijs. Hij werd gekozen tot beste spelmaker van de Premier League. Op woensdag 29 mei strijden de ‘Blues’ in Bakoe met stadgenoot Arsenal om de eindzege in de Europa League.

Het contract van Hazard in Londen loopt volgend jaar af en de 28-jarige Belg staat niet te springen om bij te tekenen. Het is een publiek geheim dat de ‘Rode Duivel’ graag naar Real Madrid wil. Chelsea kan nog flink wat geld ontvangen voor Hazard, die sinds 2012 in het blauw speelt, als de Londenaren hem komende zomer verkopen.

Probleem voor Chelsea is dat het de komende twee transferperiodes geen nieuwe spelers mag contracteren na het overtreden van regels rond jeugdspelers. Alleen het internationaal sporttribunaal CAS zou de door de FIFA opgelegde sanctie nog terug kunnen draaien. 

Hazard maakte de beslissende penalty in de halve finale van de Europa League tegen Eintracht Frankfurt.
Volledig scherm
Hazard maakte de beslissende penalty in de halve finale van de Europa League tegen Eintracht Frankfurt. © Getty Images