Volledig scherm
© BSR Agency

Recordaantal toeschouwers zien Duitse vrouwen op ‘traditionele wijze’ winnen op Wembley

Een volgestroomd Wembley zag hoe de Duitse voetbalvrouwen op ‘traditionele wijze’ wonnen van de Engelse, in de laatste minuut: 1-2.

Alexandra Popp bracht de Duitse vrouwen al vroeg op voorsprong: 1-0. Voor rust trok Ellen White, gedeeld topscorer op het afgelopen WK (zes goals), trok de stand voor rust weer gelijk. Dit deed zij enkele minuten nadat Nikit Parris een strafschop miste. Het duel leek te eindigen in een gelijkspel, totdat de 18-jarige Klara Bühl de Duitse voetbalsters in de slotminuut de winst bezorgde. 

Wembley was in principe uitverkocht, maar niet alle 90.000 mensen met een kaartje kwamen ook opdagen. Het slechte weer in Londen zal ook de nodige voetballiefhebbers thuis hebben gehouden. De 77.768 toeschouwers die er wel waren zorgden voor een record bij een oefeninterland. 

Het wereldrecord bij een 'normale' voetbalwedstrijd voor vrouwen staat op 90.185 fans, bij de WK-finale van 1999 in de Verenigde Staten. Zij zagen de Amerikaanse vrouwen in de finale via strafschoppen winnen van China.

Doelvrouw Mary Earps staat er verslagen bij na de winnende van Klara Bühl.
Volledig scherm
Doelvrouw Mary Earps staat er verslagen bij na de winnende van Klara Bühl. © Action Images via Reuters