Volledig scherm
Hervé Renard. © AFP

Renard bevestigt vertrek als bondscoach van Marokko

Hervé Renard is opgestapt als bondscoach van Marokko. Dat is geen verrassing. Een week geleden meldde de Marokkaanse nationale tv-zender Arryadia al dat Franse coach er de brui aan zou geven. Renard heeft dat zojuist zelf bevestigd.

Hij stelt dat het besluit al genomen was ver voor de teleurstellend verlopen Afrika Cup. Marokko werd in de achtste finales na strafschoppen uitgeschakeld tegen Benin. De Fransman gaf destijds aan zich daarvoor verantwoordelijk te voelen. ,,Ik heb gefaald, dat zal ik moeten accepteren”, sprak hij meteen na afloop. ,,Daarop mag ik worden afgerekend, het is niet anders.”

Renard was sinds februari 2016 bondscoach van Marokko. Daarvoor had hij OSC Lille onder zijn hoede. In Afrika was hij eerder coach van Ivoorkust, Angola en Zambia. 

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.