Lionel Messi en Juan Román Riquelme op 1 september 2005.
Volledig scherm
Lionel Messi en Juan Román Riquelme op 1 september 2005. © AFP

Riquelme nodigt Messi uit: ‘Droom om hem in Boca-shirt te zien’

AfscheidsduelJuan Román Riquelme (41) speelde zijn laatste wedstrijd begin 2015 namens Argentinos Juniors, maar de voormalig spelmaker uit Argentinië krijgt vier jaar later nog een afscheidswedstrijd bij Boca Juniors. Daarvoor heeft hij nog een kleine wens. ,,Het zou een droom zijn om Lionel Messi in het shirt van Boca Juniors te zien spelen.”

De afscheidswedstrijd van Riquelme zal op donderdag 12 december, de jaarlijkse supportersdag van Boca Juniors, gespeeld worden in La Bombonera. Het wordt een duel tussen teams van oud-teamgenoten van Riquelme bij Boca Juniors. Eén team zal bestaan uit spelers waarmee hij in 2000 zijn eerste Copa Libertadores won, het andere team uit teamgenoten waarmee hij in 2007 zijn tweede Copa Libertadores won. Naast al die clublegendes van Boca Juniors, waaronder Martín Palermo en Éver Banega, hoopt Riquelme ook Lionel Messi nog te kunnen strikken. ,,Het zou een droom zijn om hem in het shirt van Boca Juniors te zien spelen in La Bombonera.” Het zal echter een lastig verhaal worden, want FC Barcelona speelt op dinsdag 10 december uit bij Internazionale in de Champions League en vijf dagen later in La Liga uit bij Real Sociedad. Riquelme en Messi wonnen in 2008 samen goud met Argentinië op de Olympische Spelen in China. 

Riquelme speelde van 1996 tot 2002 voor Boca Juniors, waarna hij naar Europa vertrok. Na een ongelukkig jaar bij FC Barcelona onder Louis van Gaal kende hij nog vier mooie jaren bij Villarreal, maar van 2007 tot 2014 kwam hij weer uit voor zijn grote voetballiefde Boca Juniors. Daarna speelde hij nog een halfjaar op het tweede niveau in Argentinië voor Argentinos Juniors, de club uit Buenos Aires waar hij van zijn veertiende tot zijn zeventiende speelde en waar ook Diego Maradona zijn loopbaan begon.

Volledig scherm
© REUTERS
Juan Román Riquelme en Martin Palermo tijdens de gewonnen finale van de Copa Libertadores in 2007.
Volledig scherm
Juan Román Riquelme en Martin Palermo tijdens de gewonnen finale van de Copa Libertadores in 2007. © REUTERS