Jill Roord (r) met haar nieuwe shirt.
Volledig scherm
Jill Roord (r) met haar nieuwe shirt. © Henk Van Schuppen

Roord maakt overstap van Bayern München naar Arsenal

Jill Roord speelt vanaf volgend seizoen voor Arsenal. De 22-jarige middenvelder uit Oldenzaal kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Bayern Munchen en speelde daarvoor vijf jaar bij FC Twente. 

Roord behoort tot de 23 speelsters die volgende maand met Oranje meedoen aan het WK in Frankrijk. Roord speelde al 40 interlands, maar slaagde er nog niet in om een basisplaats te veroveren in de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman. Die kiest op haar middenveld, mits allen fit, vrijwel altijd voor Sherida Spitse, Jackie Groenen en Daniëlle van de Donk. Laatstgenoemde, ook een aanvallende middenvelder, speelt al enkele jaren bij Arsenal. Die club werd dit seizoen kampioen van de Engelse FA Women's Super League, ook door 22 goals van topscorer Vivianne Miedema. Sari van Veenendaal en Dominique Bloodworth vertrekken deze zomer juist bij Arsenal. Bloodworth gaat aan de slag bij de Duitse topclub VfL Wolfsburg.  

,,Arsenal is de kampioen in een ambitieuze en sterke competitie. Ik volg de FA Women's Super League al jaren en het is altijd mijn droom geweest om daar te spelen. Ik kan me in Engeland weer op een andere manier verder ontwikkelen als voetbalster,” zegt Roord.

Arsenal it is ✍🏽 . . Proud to sign for this club 🔴

2,173 Likes, 144 Comments - Jill Roord (@jillroord) on Instagram: "Arsenal it is ✍🏽 . . Proud to sign for this club 🔴"

  1. LIVE | Leipzig wil bij Köln derde plek heroveren

    LIVE | Leipzig wil bij Köln derde plek heroveren

    RB Leipzig hoopt vanavond in de 29ste speelronde van de Bundesliga de derde plek weer in te nemen. Een gelijkspel op bezoek bij nummer 11 FC Köln is genoeg om op doelsaldo weer over Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen te wippen, maar ‘Die Roten Bullen’ willen meer, want bij een zege is de achterstand op nummer 2 Borussia Dortmund nog maar twee punten. De aftrap is om 20.30 uur, mis hier niets! Tussenstand: FC Köln - RB Leipzig 0-0