Volledig scherm
Clarence Seedorf © EPA

Seedorf: Ik had het geluk van Inzaghi willen hebben bij AC Milan

Clarence Seedorf voelde zich in de periode dat hij trainer was van AC Milan behoorlijk eenzaam. De Nederlander miste steun vanuit de clubleiding. ,,Mijn cijfers waren goed, maar toen maakten zij een andere keuze.”

Quote

Na 24 jaar was ik klaar voor een nieuwe uitdaging.

Clarence Seedorf

Seedorf werd in januari 2014 aangesteld als coach van de club waar hij enorme successen beleefde. Het avontuur bij de Rossoneri duurde slechts een halfjaar. ,,Milan zat in de problemen en ik schoot te hulp. Ik voelde mij erg eenzaam in die periode, maar desondanks creëerden we een hechte groep en hadden we goede cijfers: 35 punten uit 19 wedstrijden en met acceptabel spel. Ik was klaar voor het nieuwe seizoen, maar toen maakte het bestuur een andere keuze. Ik had gewild dat ik het geluk van Inzaghi had, die kon blijven verliezen en bleef maar zitten op de bank”, vertelt Seedorf in het sportprogramma Pressing.

Volledig scherm
© epa

Seedorf, inmiddels bondscoach van Kameroen, ging ook in op zijn carrière als speler. ,,Ik ben daar erg tevreden over. Dat was ook de reden dat ik alles op gaf om van de ene op de andere dag naar Milan te komen als trainer. Na 24 jaar was ik klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik won nooit de Gouden Bal, maar veel kampioenen waarmee ik samen speelde wonnen deze ook niet. Ik ben terugbetaald op een erg belangrijke manier: met overwinningen.”