Sevilla-ploeggenoten dolblij voor opgeluchte Luuk de Jong

VideoLuuk de Jong is eindelijk van de nul af bij Sevilla. Na zijn winnende goal tegen Levante was de Nederlander dan ook opgelucht, terwijl zijn ploeggenoten dolblij waren voor hem.

De targetman was de afgelopen periode het mikpunt van kritiek, omdat doelpunten almaar uitbleven. In Oranje was hij tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland vervolgens wél van doorslaggevend belang, maar toch moest hij zondagavond op de bank beginnen. Hij nam echter revanche door in de slotfase in te vallen en vijf minuten voor tijd de enige goal van de avond binnen te koppen: 1-0.

,,Het is heel belangrijk voor mij om mijn eerste doelpunt te hebben gemaakt, dit is een geweldige avond”, zo sprak hij na afloop tegenover Spaanse media. ,,We hebben de hele wedstrijd keihard gevochten en op het einde mocht ik de goal maken.” Hij had ook lovende woorden over voor de fans van de thuisploeg. ,,Dit stadion is spectaculair.”

Daar voegde hij tegenover PSV TV later aan toe: ,,Natuurlijk doet het even pijn als je hoort dat je niet speelt. Je moet wel iets terugbetalen. Gelukkig heb ik dat zo kunnen doen. Hopelijk is dit een muur die ik doorbroken heb. Ik hoop dat ik dit door kan zetten”, aldus De Jong, die de vorige competitiewedstrijden nog basisspeler was.

,,Ik heb het vertrouwen heel lang gekregen van de trainer. Het vertrouwen is er nog steeds. Ik denk ook dat hij mij nu bewust later in de wedstrijd wilde inbrengen. Als je vers in het veld komt, kun je wat extra energie brengen. Natuurlijk wil je altijd beginnen, maar het is toch lekker dat je er dan zo in komt en dit doelpunt maakt. Ik had wel zo’n scenario als tegen Noord-Ierland in mijn hoofd. Toen ik er in kwam, ontstonden wat meer gevaarlijke kansen. 

Sevilla-keeper Tomás Vaclík sprak op zijn beurt zijn steun uit richting De Jong. ,,Ik ben heel erg blij voor Luuk, en dat geldt voor al onze ploeggenoten.” Ook Lucas Ocampos had mooie woorden. ,,Deze goal betekende erg veel voor Luuk, we hopen allemaal dat dit de eerste van veel goals is. Het is dubbel mooi: zowel hij als wij hadden dit nodig.”

Die steun doet De Jong goed. ,,De sfeer in het team is heel goed en de jongens steunen me elke dag. Het is niet dat ze je links laten liggen omdat je niet presteert. Ze zien ook dat ik keihard werk en ook gewoon goede wedstrijden speelde en dat het net niet mee zat. Dat vinden zij ook jammer.”

Volledig scherm
© Getty Images