Ole Gunnar Solskjaer en Pep Guardiola.
Volledig scherm
Ole Gunnar Solskjaer en Pep Guardiola. © Getty Images

Solskjaer vreest schoppartij, Guardiola snapt daar niets van

United vs. CityManchester United kan vanavond (21.00 uur) de ene rivaal helpen door de andere rivaal te verslaan. Winst in de derby tegen Manchester City vanavond betekent dat aartsrivaal Liverpool twee punten los blijft staan van The Citizens. Ole Gunnar Solskjaer verwacht een verhit potje op Old Trafford.

Quote

Ze willen je enkels en hielen breken en schoppen je als het moet.

Ole Gunnar Solskjaer

Manchester United kreeg zondag met liefst 4-0 klop van Everton op Goodison Park en heeft voor het eigen publiek op Old Trafford het nodige goed te maken. United verloor liefst zes van de laatste acht wedstrijden. Solskjaer bood na de zeperd tegen Everton meteen zijn excuses aan en verwacht tegen Manchester City dat zijn ploeg beter voor de dag komt. ,,Ik heb vertrouwen in mijn team en mijzelf. Ik weet dat we voor een lastige opgave staan, maar daarvoor ben ik hier ook gekomen. Ook als de resultaten wat minder zijn moet je vertrouwen houden in hetgeen je aan het doen bent.”

Volgens Solskjaer is de derby tegen Manchester City de perfecte manier om de kater van de serie nederlagen weg te spoelen. De Noor heeft zijn team gewaarschuwd voor de agressie van de stadsgenoot. ,,Ze willen je enkels en hielen breken en schoppen je als het moet. Ze zullen ons niet laten counteren en er zullen veel overtredingen worden gemaakt. Daar bestaat geen twijfel over. Zij spelen zó aanvallend dat ze ons zo ver mogelijk van het eigen doel willen stoppen. We moeten zorgen dat we opgewassen zijn tegen die druk. Er is voor ons geen plek om ons te verstoppen. De supporters zullen ons blijven steunen zolang wij ons best blijven doen.”

Guardiola

Pep Guardiola.
Volledig scherm
Pep Guardiola. © Action Images via Reuters

Pep Guardiola, manager van Manchester City, reageerde met verbazing op de taal van Solskjaer. ,,Heeft hij gezegd dat we hun enkels zullen breken? Hoe moeten we dat doen als we 65 of 70 procent balbezit hebben? Mijn team is niet zo, helemaal niet zelfs", aldus de Spaanse coach, die eerder al geruchten moest ontkennen dat hij zijn team opdraagt expres tactische overtredingen te maken om counters te voorkomen. ,,In de tien seizoenen dat ik manager ben, ben ik nog nooit aan een wedstrijd begonnen met het idee om expres overtredingen te maken. Nog nooit.”

,,Natuurlijk", vervolgt hij. ,,In voetbal maak je soms overtredingen, omdat de acties soms heel snel gaan. Maar ik heb nooit gezegd dat we opzettelijk de tegenstander moeten uitschakelen.”

Solskjaer heeft vooraf een oproep gedaan richting arbiter Andre Marriner: ,,We moeten de bal één of twee keer raken. Als je vaker de balt raakt, krijg je een schop. Het is dan aan de scheidsrechter om zijn verantwoording te nemen.” Guardiola: ,,Ik denk niet dat die oproep succes heeft. Wij zijn geen team dat schoppen uitdeelt.”