Volledig scherm
Dit zijn fans die de overleden voetballer eerden in het stadion van Southampton. © BSR Agency

Southampton straft fans keihard voor vlieggebaren

De Engelse club Southampton wil twee mensen die zich zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Cardiff City misdroegen een levenslang stadionverbod geven. De supporters maakten vlieggebaren richting fans van Cardiff tijdens het duel dat vooraf werd gegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan Emiliano Sala.

De Argentijn overleed toen hij vorige maand met een klein privé-toestel van Frankrijk naar Wales vloog. Het lichaam van Sala werd afgelopen week gevonden in wrakstukken van het toestel dat op de bodem van Het Kanaal werd gevonden.

,,Dergelijk gedrag hoort niet thuis in onze sport en in ons stadion’', aldus het bestuur van Southampton in een verklaring. De supporters zijn aangehouden en overgeleverd aan de politie.

  1. Sunderland-keeper Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’
    Interview

    Sunderland-kee­per Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’

    De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de zesvoudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar de League One, maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het Championship als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”