Volledig scherm
Harry Kane en Gareth Southgate. © Getty Images

Southgate gunt Kane rust

Bondscoach Gareth Southgate gunt spits Harry Kane rust voor de vriendschappelijke interland van Engeland tegen Zwitserland. 

De aanvaller van Tottenham Hotspur heeft dat wel verdiend na het spelen van 61 wedstrijden sinds de start van vorig seizoen. ,,Deze wedstrijd is een mooie gelegenheid om Harry rust te geven. Hij valt in de categorie spelers die erg veel speelt en die we af en toe in bescherming moeten nemen'', aldus de bondscoach.

Engeland speelt dinsdag tegen de Zwitsers in het stadion van Leicester City.
Southgate wees op de korte rustperiode voor met name de internationals na het WK van Rusland, waarin Engeland de vierde plaats behaalde. ,,De spelers moesten alweer snel voor hun clubs spelen.''

Hij zal de Engelse ploeg ook om die reden flink wijzigen ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Spanje. Naar verwachting begint hij met negen andere spelers in de basis.

  1. Legendes ManUnited en Bayern spelen replay historische CL-finale
    Fotoserie

    Legendes ManUnited en Bayern spelen replay histori­sche CL-finale

    Twintig jaar na één van de meest krankzinnige ontknopingen in een Champions League-finale stonden de clubs van toen, Bayern München en Manchester United, opnieuw tegenover elkaar in een benefietduel. Onder anderen Jaap Stam, David Beckham, Peter Schmeichel en Ole Gunnar Solskjaer maakten hun opwachting bij de ‘legends’ van United. Roy Makaay, Lothar Matthäus, Stefan Effenberg, Giovanne Elber deden mee bij Bayern.