MARCA on Twitter

LaPortada 'Irrespetuoso. Desacertado. Desagradecido. En ese orden' 🗞

Spanje ontstemd over vlag Bale: ‘Wales. Golf. Madrid. In die volgorde’

In Spanje is verontwaardigd gereageerd op een vlag die de selectie van Wales gisteravond toonde na de kwalificatie voor het EK. Een glunderende Gareth Bale plukte na de zege op Hongarije (2-0) met zijn feestende ploeggenoten een vlag uit het publiek, waarop de woorden ‘Wales. Golf. Madrid.’ waren verwerkt. ‘In die volgorde’, stond er ook expliciet onder. 

De drie woorden op de vlag van Wales waren een verwijzing naar een uitspraak van Predrag Mijatovic. De oud-speler en voormalig technisch directeur van Real Madrid zei onlangs onomwonden wat de prioriteiten zijn van Gareth Bale. ‘Eerst Wales, dan golf en daarna pas Real Madrid.’

De uitspraak werd de voorbije dagen opgepakt in Wales. De woorden stonden onder meer gisteren tijdens het EK-kwalificatieduel met Hongarije op een vlag. Toen Wales zich na de zege van 2-0 verzekerde van EK-deelname van volgend jaar gristen enkele spelers uit de selectie van bondscoach Ryan Giggs de vlag uit het publiek. Bale liet zich vervolgens met zijn ploeggenoten uitgebreid en lachend fotograferen met de vlag.

De actie van Bale, die sinds 5 oktober tegen Granada CF niet meer in actie kwam voor de Koninklijke, viel vandaag slecht in Spanje. Marca sprak er vandaag schande van. ‘Bale lijkt zich nu echt onmogelijk te hebben gemaakt in Madrid’, zo schreef de Spaanse sportkrant in een opiniestuk. ‘Voor de zoveelste keer kleineerde Bale Real Madrid en zijn fans. Hij bespot de club die hem al jaren betaalt - en niet zo’n beetje ook. Maar straks is hij weer verrast als het publiek in Bernabéu hem uitfluit.’

Met de winterse transfertermijn voor de boeg lijkt het een uitgemaakte zaak dat Bale Real in januari de rug toekeert. Zijn naam wordt al even in verband gebracht met Manchester United, maar na de komst van José Mourinho naar de voormalige club van Bale zal de linkspoot ongetwijfeld ook weer gelinkt gaan worden aan Tottenham Hotspur.

Bekijk hier de samenvatting van Wales-Hongarije

Gareth Bale (midden) met het spandoek, dat een Wales-fan had gemaakt.
Volledig scherm
Gareth Bale (midden) met het spandoek, dat een Wales-fan had gemaakt. © Getty Images