MUNDIAL on Twitter

Manchester United. Number 7. https://t.co/fWad80Zdnl

Tahith Chong krult vrije trap in de kruising voor beloftenteam United

VideoTahith Chong maakte afgelopen zaterdag zijn debuut in de hoofdmacht van Manchester United en verbleef afgelopen week met de selectie van coach Ole Gunnar Solskjaer in Dubai, maar de negentienjarige jeugdinternational van Oranje moest vanavond weer opdraven bij de beloftenploeg van Manchester United.

De beloftenploeg van trainer Ricky Sbragia verloor met 1-3 van Fulham, maar Chong opende in de 26ste minuut nog wel de score met een prachtige vrije trap in de bovenhoek. Chong staat dit seizoen op vijf goals in dertien wedstrijden in de Premier League 2, de Engelse beloftencompetitie. 

Afgelopen zaterdag mocht Chong een halfuur voor tijd invallen in de FA Cup-wedstrijd tegen Reading (2-0 winst) op Old Trafford bij zijn debuut in de hoofdmacht van de Engelse topclub. Manchester United won de eerste vijf duels onder de nieuwe manager Ole Gunnar Solskjaer. Of de Noor voor de uitwedstrijd bij Tottenham Hotspur van komende zondag op Wembley weer gebruik zal maken van Chong is nog niet bekend. De wedstrijdselectie zal morgen worden bekendgemaakt. 

Manchester United on Twitter

MUAcademy Under-23s: HT - #MUFC 1 Fulham 2. United led through Tahith Chong's magnificent free-kick, but Mattias Kait and Elijah Adebayo quickly turned things around for the visitors.

Volledig scherm
Soccer Football - FA Cup Third Round - Manchester United v Reading - Old Trafford, Manchester, Britain - January 5, 2019 Manchester United's Tahith Chong in action Action Images via Reuters/Jason Cairnduff © Action Images via Reuters
  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.