Volledig scherm
Genoa. © Getty Images

Te koop: Genoa op zoek naar nieuwe eigenaar

De oudste voetbalclub van Italië, Genoa, staat officieel te koop. De club uit Genua, uitkomend in de Serie A, meldt dat woensdag in een verklaring.

Genoa Cricket and Football Club - zoals de volledige clubnaam luidt - is in zee gegaan met financieel adviesbureau Assietta om de verkoop te regelen. De huidige eigenaar van de in 1893 opgerichte club is Enrico Preziosi. De baas van de grootste speelgoedfabrikant van Italië kocht Genoa in 2003 toen het speelde in de Serie B. Vier jaar later promoveerde de club uit Genua naar het hoogste niveau. Preziosi heeft Genoa al enkele keren proberen te verkopen naar aanleiding van supportersprotesten na een reeks van slechte resultaten.

Genoa staat met nog twee wedstrijden te spelen zeventiende in de Serie A, één punt boven de degradatieplekken.

  1. Sunderland-keeper Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’
    Interview

    Sunderland-kee­per Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’

    De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de zesvoudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar de League One, maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het Championship als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”