Volledig scherm
PREMIUM
Tom Boere in het stadion waar hij met z’n nieuwe club Uerdingen traint. © Robin Hilberink

Tom Boere bloeit op bij de ‘vergane glorie’ van Duitse club Uerdingen

Tom Boere (26) verruilde afgelopen zomer FC Twente voor derdebundesligaclub KFC Uerdingen 05. Niet zo ver van huis kwam de spits in een heel andere wereld terecht.

Het grillige karakter van KFC Uerdingen 05 is één blik te vangen. Terwijl het flitsende wagenpark van de spelers doet denken aan een topclub, ligt een paar meter verderop het Grotenburg-stadion er als een spookruïne bij. In dit deel van Krefeld, hartje Ruhrgebied, piept het en kraakt het in elke hoek en woekert het onkruid op de staantribunes. Er is geen receptie of blinkende entree. De afgebladderde kassahokjes lijken zo uit het Diekman-tijdperk te stammen. Elk moment denk je het bordje ‘Pas op, instortingsgevaar’ tegen te komen.

  1. Toeschouwer gearresteerd voor maken van apengebaren naar United-speler Fred

    Toeschou­wer gearres­teerd voor maken van apengeba­ren naar Uni­ted-spe­ler Fred

    De derby tussen de twee voetbalgrootmachten uit Manchester werd gisteravond ontsierd door racisme. Tijdens de wedstrijd Manchester City-Manchester United (1-2) maakte een toeschouwer apengebaren in de richting van United-speler Fred. Ook werden er aanstekers en munten richting Fred en zijn teamgenoot Jesse Lingard gegooid. Inmiddels is de 41-jarige man gearresteerd door de politie op verdenking van racistisch gedrag.