Volledig scherm
De fans tijdens het duel met Vidi © Reuters

UEFA begint strafzaak tegen racistische fans Chelsea

Chelsea kan rekenen op een straf van de Europese voetbalbond voor racistische uitlatingen van een groep supporters. De UEFA kondigde een tuchtzaak aan tegen de Londense club.

De bond heeft een onderzoek afgerond naar antisemitische liederen door een groepje fans van Chelsea tijdens de wedstrijd uit de Europa League op 13 december tegen de Hongaarse club Vidi FC (2-2). De beledigende liederen waren overigens gericht aan het adres van supporters van de Londense rivaal Tottenham Hotspur. De tuchtzaak dient op 28 februari.

Chelsea reageerde kort na de wedstrijd met afschuw op het racistische gedrag van zijn fans. Voorzitter Bruce Buck van de club stelde voor de supporters niet alleen een stadionverbod op te leggen, maar ze ook op een verplichte excursie te sturen naar het voormalige vernietigingskamp Auschwitz.

  1. ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    De spelers van Manchester United beseffen terdege hoe belangrijk de komende derby tegen Manchester City is. Ondanks de zeperd van zondag bij Everton (4-0 verlies) is de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer volgens Ashley Young klaar voor woensdag als City naar Old Trafford komt. ,,Zeker nu weten we de waarde van deze wedstrijd. Niet alleen voor de supporters ook voor ons", zegt de verdediger op het clubkanaal.