Uruguay zet gehavend Ecuador met 4-0 eenvoudig opzij

Copa AméricaUruguay heeft zijn eerste groepswedstrijd in de Copa America zondag eenvoudig gewonnen. De ploeg van oud-Ajacied Luis Suarez zette Ecuador, dat bijna de gehele wedstrijd met slechts tien man speelde, opzij met 4-0.

Uruguay speelde vanaf de 24ste minuut met een man meer, nadat Jose Quintero een rode kaart had gekregen voor een elleboogstoot. Aanvankelijk kreeg hij slechts geel, maar na tussenkomst van de VAR werd dat omgezet in rood.

Uruguay had op dat moment al de leiding na een treffer van een andere oud-Ajacied, Nicolas Lodeiro, in de 6de minuut. Maar na de rode kaart lag het veld open en domineerde Uruguay de wedstrijd volledig.

Treffers van Edinson Cavani en Suarez voor rust en een eigen doelpunt van Arturo Mina in de 78ste minuut brachten de eindstand op 4-0.

Uruguay is met 15 titels op zak, één meer dan Argentinië, opnieuw een grote kanshebber op de titel. De laatste Copa America-titel dateert alweer van 2011. Donderdag treedt de ploeg van Suarez aan tegen Japan, terwijl Ecuador het dan opneemt tegen Chili.

Luis Suarez viert zijn doelpunt tegen Ecuador.
Volledig scherm
Luis Suarez viert zijn doelpunt tegen Ecuador. © AP
Volledig scherm
© REUTERS