Volledig scherm
Marcelino © EPA

Valencia ontslaat trainer Marcelino, Celades opvolger

Opponent Ajax in CLValencia heeft trainer Marcelino na twee jaar ontslagen. Een vervanger diende zich direct aan: Albert Celades. 

 Een reden voor zijn ontslag van de 54-jarige Marcelino heeft de club niet gegeven. Maar hij leefde al een tijd met eigenaar Peter Lim en zou vooral ontevreden zijn over het transferbeleid van de club. 

Albert Celades, voormalig bondscoach Jong Spanje en assistent bij Real Madrid, neemt het stokje van hem over en geeft op dezelfde dag nog zijn eerste training. Hij heeft een contract getekend tot medio 2021.

Valencia staat momenteel tiende in de Spaanse competitie na drie wedstrijden en speelt dit weekeinde tegen FC Barcelona. In de Champions League gaat Ajax op 2 oktober op bezoek in Mestalla. De return in Amsterdam volgt op 10 december. 

Volledig scherm
Albert Celades als coach van Jong Spanje. © ANP
  1. Zo stemden Koeman en Van Dijk, De Jong en De Ligt populair in Mauritanië
    Alle lijstjes

    Zo stemden Koeman en Van Dijk, De Jong en De Ligt populair in Mauritanië

    Virgil van Dijk werd maandagavond niet verkozen tot beste speler ter wereld bij The Best FIFA Football Awards 2019. Lionel Messi ging er voor de zesde keer met de prijs vandoor. Van Dijk werd wel tweede, zo bleek uit de stemmen van captains, bondscoaches en journalisten van elk land dat is aangesloten bij de FIFA die na afloop van het voetbalgala bekend werd gemaakt. We zetten de meest opvallende stemmen op een rijtje.