Daniëlle van de Donk wordt besprongen door haar dolblije teamgenoten Vivianne Miedema en Jill Roord.
Volledig scherm
Daniëlle van de Donk wordt besprongen door haar dolblije teamgenoten Vivianne Miedema en Jill Roord. © BSR Agency

Van de Donk bezorgt Arsenal als invaller de zege op Manchester United

VideoDaniëlle van de Donk moest vanavond voor het eerst in lange tijd genoegen nemen met een rol als invaller, maar zorgde in de 89ste minuut wel voor de winnende 0-1 namens Arsenal in de uitwedstrijd bij Manchester United.

De 28-jarige aanvallende middenvelder uit Valkenswaard viel in de 70ste minuut in voor Engels international Jordan Nobbs, die na haar zware kruisbandblessure voor het eerst sinds november vorig jaar weer een basisplaats had bij Arsenal. Jill Roord en Vivianne Miedema stonden wel in de basis bij Arsenal, dat afgelopen donderdag nog indruk maakte in de Champions League met een 0-4 overwinning op Fiorentina. Arsenal was vanavond ook veel sterker dan Manchester United, maar een goal bleef lange tijd uit. Uiteindelijk viel de 0-1 in de 89ste minuut toch nog, dankzij een rake uithaal van Van de Donk.

Barclays FA Women's Super League on Twitter

😅 Ice cool from @DanielleDonk! The midfielder delivers when @ArsenalWFC need her, once again! https://t.co/HsGLiTHhtR

Jackie Groenen ontbrak bij Manchester United, nadat ze een blessure had overgehouden aan de 1-0 nederlaag tegen Manchester City van vorige week zaterdag in het Etihad Stadium. Manchester United begon vorig jaar pas met een vrouwenteam, dat vorig seizoen direct kampioen werd op het tweede niveau in Engeland. Arsenal werd vorig seizoen kampioen op het hoogste niveau, de FA Women's Super League. 

In de Engelse vrouwencompetitie gaat Everton (van Oranje-internationals Inessa Kaagman en Kika van Es) op doelsaldo aan kop met zes punten na twee duels. Ook Manchester City (vorig seizoen tweede) en titelverdediger Arsenal hebben nog de volle score. 

Arsenal Women on Twitter

WHAT A TEAM! WHAT A WIN! 😍 #WeAreTheArsenal ♥️

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© Action Images via Reuters