Volledig scherm
Rafael van der Vaart wordt analist bij Ziggo Sport. © ANP

Van der Vaart gaat Engels en Spaans voetbal analyseren bij Ziggo Sport

Rafael van der Vaart wordt analist bij Ziggo Sport. Een woordvoerder van de zender bevestigt de komst van de oud-profvoetballer. De 36-jarige Van der Vaart blijft daarnaast ook als voetbaldeskundige aan de NOS verbonden.

,,Rafael van der Vaart wordt voor Ziggo Sport analist voor de Spaanse en Engelse wedstrijden”, licht de woordvoerder van Ziggo Sport toe, waarmee hij berichtgeving van 6 Inside bevestigt. ,,Het zijn twee terreinen waar hij kijk op heeft.” Van der Vaart speelde 73 wedstrijden voor Real Madrid en 77 duels voor Tottenham Hotspur, waarna de 109-voudig international van Oranje in 2012 weer terugkeerde naar HSV.

  1. Sunderland-keeper Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’
    Interview

    Sunderland-kee­per Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’

    De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de zesvoudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar de League One, maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het Championship als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”