Vardy vertolkt hoofdrol bij zege van Leicester op Arsenal

SamenvattingLeicester City verkeert in blakende vorm en etaleerde het goede spel ook tegen zwalkende Arsenal. De Londense ploeg werd met 2-0 verslagen. 

De ploeg die al drie competitiewedstrijden op rij won en pas twee keer verloor tegen het team dat sinds begin oktober wacht op een zege in de Premier League. Leicester City tegen Arsenal was een voetbalgevecht dat met overmacht door de thuisploeg werd gewonnen. 

Jamie Vardy toonde opnieuw waarom hij tot de top van het topschuttersgilde van de Engelse competitie behoort. In de eerste helft was Leicester niet trefzeker ondanks de legio kansen, na rust brak de international de ban met zijn elfde competitietreffer van dit seizoen: 1-0. 

Nog geen tien minuten later was de spits aangever bij de 2-0 van James Maddison die daarmee het duel besliste. Zo won Leicester zijn vierde competitiewedstrijd op een rij en bezorgde het Arsenal kopzorgen, dat de aansluiting met de top van de Premier League kan vergeten. De achterstand op koploper Liverpool bedraagt al veertien punten.  

Volledig scherm
James Maddison en Jamie Vardy van Leicester City. © Action Images via Reuters
Volledig scherm
James Maddison. © BSR Agency