Volledig scherm
© AP

Voorwaardelijke gevangenisstraf voor Arda Turan

De Turkse voetballer Arda Turan moet zich voortaan zien te gedragen. De oud-speler van Atlético Madrid en FC Barcelona is in zijn vaderland veroordeeld wegens verboden wapenbezit en openlijke geweldpleging. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf met een lengte van twee jaar en acht maanden. Turan werd vrijgesproken van de beschuldiging van aanranding.

De feiten dateren van een jaar geleden. Turan raakte destijds in een discotheek in Istanbul slaags met de Turkse zanger Berkay Sahin. Die moest naar het ziekenhuis met een gebroken neus, waarna Turan hem daar ook nog bedreigde met een wapen. De ruzie was ontstaan omdat de popster de vrouw van de voetballer zou hebben aangesproken. Dat zinde Turan niet.

De 100-voudig Turks international kreeg van zijn club Basaksehir al een boete van een kleine 400.000 euro.

  1. De Jong verwacht geweldige wedstrijd in Napels: ‘Nu gaat het er echt om’
    Video

    De Jong verwacht geweldige wedstrijd in Napels: ‘Nu gaat het er echt om’

    FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong kan morgenavond (21.00 uur) in de wedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen Napoli rekenen op een basisplaats. Hij kijkt uit naar het duel in Stadio San Paolo in Napels. ,,De spanning is bij deze wedstrijden een stuk groter dan in de groepsfase. Nu gaat het er echt om. Ik verwacht twee geweldige wedstrijden”, aldus De Jong op de website van de UEFA.