Volledig scherm
© AP

Voorwaardelijke gevangenisstraf voor Arda Turan

De Turkse voetballer Arda Turan moet zich voortaan zien te gedragen. De oud-speler van Atlético Madrid en FC Barcelona is in zijn vaderland veroordeeld wegens verboden wapenbezit en openlijke geweldpleging. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf met een lengte van twee jaar en acht maanden. Turan werd vrijgesproken van de beschuldiging van aanranding.

De feiten dateren van een jaar geleden. Turan raakte destijds in een discotheek in Istanbul slaags met de Turkse zanger Berkay Sahin. Die moest naar het ziekenhuis met een gebroken neus, waarna Turan hem daar ook nog bedreigde met een wapen. De ruzie was ontstaan omdat de popster de vrouw van de voetballer zou hebben aangesproken. Dat zinde Turan niet.

De 100-voudig Turks international kreeg van zijn club Basaksehir al een boete van een kleine 400.000 euro.

  1. Zo stemden Koeman en Van Dijk, De Jong en De Ligt populair in Mauritanië
    Alle lijstjes

    Zo stemden Koeman en Van Dijk, De Jong en De Ligt populair in Mauritanië

    Virgil van Dijk werd maandagavond niet verkozen tot beste speler ter wereld bij The Best FIFA Football Awards 2019. Lionel Messi ging er voor de zesde keer met de prijs vandoor. Van Dijk werd wel tweede, zo bleek uit de stemmen van captains, bondscoaches en journalisten van elk land dat is aangesloten bij de FIFA die na afloop van het voetbalgala bekend werd gemaakt. We zetten de meest opvallende stemmen op een rijtje.