Volledig scherm
Ruud Vormer (2de rechts) voor het duel met PSV-aanvoerder Luuk de Jong. © BSR/Soccrates

Vormer draagt Gouden Schoen komende week over

Voor Ruud Vormer was PSV – Club Brugge vandaag een wedstrijd met een symbolisch tintje. Komende week draagt hij de ‘Gouden Schoen’ over, de prijs voor beste speler in de Belgische competitie die hij vorig seizoen won. 

,,Ja, woensdag neemt een ander het stokje over,’’ zei Vormer (30) in Doha. ,,Het was een eer om ‘m te hebben gewonnen.’’ De prijs blijft wellicht in Brugge, want Vormers ploeggenoot Hans Vanaken is nu favoriet voor de winst.

Zelf hoopt Vormer in 2019 met ‘Club’ de Belgische landstitel te prolongeren. In de competitie staat Racing Genk een eind voor. ,,Maar met het Belgische play-off-systeem en halvering van de punten is straks alles nog mogelijk.’’ 

Ook blijft hij hopen op Oranje. De laatste keer riep bondscoach Ronald Koeman Vormer niet op, de keer daarvoor zegde hij zelf af door een blessure. ,,Ik heb daar met Koeman over gesproken. Het was puur overmacht, ik zou nooit ‘zomaar’ zelf afzeggen voor Oranje. Met de bondscoach zit er verder ook niks scheef. Ik doe mijn stinkende best om er in 2019 weer bij te zijn.’’

Volledig scherm
Ruud Vormer kreeg de Gouden Schoen vorig jaar uit handen van Louis van Gaal. © BELGA
  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.