Leopoldo Luque, de lijfarts van Diego Maradona, staat de Argentijnse pers te woord op 4 november 2020. Drie weken later zou Maradona op 60-jarige leeftijd overlijden.
Volledig scherm
Leopoldo Luque, de lijfarts van Diego Maradona, staat de Argentijnse pers te woord op 4 november 2020. Drie weken later zou Maradona op 60-jarige leeftijd overlijden. © AFP

Was er iemand schuldig aan de dood van Maradona? Dat gaan ze in Argentinië grondig uitzoeken

Openbaar MinisterieHet Openbaar Ministerie in Argentinië heeft een medisch panel van experts samengesteld, die zich op 8 maart zullen buigen over de vraag of Diego Maradona voor zijn dood de juiste behandeling heeft gekregen. De volksheld overleed op 25 november op 60-jarige leeftijd aan een hartaanval, enkele weken nadat hij een hersenoperatie had ondergaan waarbij een bloedprop werd verwijderd.

 1. ‘Bastaardkinderen’, ex-vrouwen en dochters: allemaal vechten ze om de miljoenenerfenis van Maradona
  PREMIUM

  ‘Bastaard­kin­de­ren’, ex-vrou­wen en dochters: allemaal vechten ze om de miljoenen­er­fe­nis van Maradona

  Tien miljoen dollar, vastgoed, een brief van Fidel Castro, een amfibisch voertuig en een zeecontainer vol met souvenirs. De bezittingen van Diego Armando Maradona zijn minstens zo excentriek als zijn carrière. Maar bij gebrek aan een testament moet de rechter bepalen wie de erfgenamen zijn en hoe de erfenis van Pluisje wordt verdeeld. Het wilde leven van Diego bezorgt de nabestaanden dan ook de nodige koppijn.
 1. Ten Hag over blunderende Scherpen: 'Hij zal hier van leren'
  Play

  Ten Hag over blunderen­de Scherpen: 'Hij zal hier van leren'

 2. Volleyballer Auke wilde stoppen: 'Ik had zoveel pijn'
  Play

  Volleybal­ler Auke wilde stoppen: 'Ik had zoveel pijn'