Willems ziet Newcastle vanaf bank winnen bij Spurs, Wolves doet Pieters’ Burnley in extremis pijn

VideoDe eerste nederlaag is voor Tottenham Hotspur een feit. In eigen stadion verloor de ploeg van trainer Mauricio Pochettino met 0-1 van Newcastle United. 

Volledig scherm
Ook Christian Eriksen kon voor Spurs het verschil niet maken. © BSR Agency

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Joelinton, de kersverse aanwinst van Newcastle United. De Braziliaanse spits scoorde in de 27ste minuut. Spurs had moeite om door de gegroepeerde achterhoede van Newcastle, waar Jetro Willems negentig minuten op de bank bleef, te snijden. Na een uur spelen kwam spelverdeler Christian Eriksen binnen de lijnen, maar ook hij kon het tij niet keren. 

Tien minuten voor tijd dacht Harry Kane nog een strafschop te krijgen toen de VAR ging kijken naar een moment waarbij de spits een struikelende verdediger in zijn weg naar het doel tegenkwam. De videoscheidsrechter vond het echter geen penalty, waardoor de 0-1 op het scorebord bleef. Door de nederlaag raakt Spurs vijf punten achterop bij koploper Liverpool, dat nog zonder puntenverlies is. 

Bekijk hieronder hoe de VAR geen penalty toekent aan Harry Kane:

Pieters 

Erik Pieters keerde met een gelijkspel huiswaarts. De verdediger leek met Burnley op bezoek bij Wolverhampton Wanderers te winnen door een doelpunt van Ashley Barnes, maar Raul Jimenez maakte in extremis gelijk. In de zevende minuut van de blessuretijd benutte de Mexicaanse spits een strafschop. 

Volledig scherm
Raul Jimenez maakt gelijk in extremis. © BSR Agency