Zwitserland doet goede zaken met zege op Ierland

SamenvattingZwitserland heeft vanavond goede zaken gedaan in poule D. De ploeg van bondscoach Vladimir Petković won vanavond in het Stade de Genève met 2-0 van Ierland en houdt daarmee goede hoop op plaatsing voor het EK 2020. 

Haris Seferovic maakte na een kwartier spelen de 1-0 voor Zwitserland, op een slecht veld in Genève. Ierland kreeg daarna een aantal goede kansen, maar de beste kans kwam er in de 77ste minuut voor de Zwitsers. De Ierse doelman Darren Randolph wist de penalty van linksback Ricardo Rodriguez echter knap te stoppen. De 2-0 viel in de 90ste minuut uiteindelijk alsnog, via een eigen goal van de Ierse verdediger Shane Duffy. 

De Zwitsers herstelden zich zo van de nederlaag tegen Denemarken van zaterdag. Yussuf Poulsen bezorgde de Denen toen met een doelpunt vlak voor tijd een 1-0-zege. Ierland heeft nog een punt meer, maar de Zwitsers hebben nog een duel tegoed. Zwitserland ontvangt nog Georgië en speelt nog uit tegen Gibraltar.

Georgië won op zijn beurt met pijn en moeite met 2-3 van Gibraltar, dat nog knap was teruggekomen van een 0-2 achterstand. Giorgi Kvilitaia maakte in de 84ste minuut alsnog de winnende treffer voor Georgië, dat ook nog een kleine kans heeft op plaatsing voor het EK van volgend jaar. 

Stand in poule D
1. Denemarken 6 - 12 punten 
2. Ierland 7 - 12 punten 
3. Zwitserland 6 - 11 punten 
4. Georgië 7 - 8 punten
5. Gibraltar 6 - 0 punten 

Volledig scherm
© REUTERS
Vreugde bij de Zwitsers na de goal van Haris Seferovic.
Volledig scherm
Vreugde bij de Zwitsers na de goal van Haris Seferovic. © EPA
Volledig scherm
© Action Images via Reuters