Ruud Buurman.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruud Buurman. © De Stentor

Alle fietsers verplicht een helmpie op? Hou nou eens op met dat gepamper!

columnBuurman schrijft elke week over zijn leven en kijk op de maatschappij.

13 reacties

 • gerrit van den Brink

  2 weken geleden
  Helmplicht in Australie heeft geleid tot minder gebruik van de fiets en meer ongevallen met letsel omdat er meer met de auto gereden wordt. Laten we leren van dit soort zaken en daarom geen helmplicht voor fietsers maar laten we wel kijken hoe we met elektrische fietsen omgaan, al zijn daar vooral heup fracturen het probleem. Op de wielrenfiets heb ik geen enkel probleem met een helm, gebruik deze altijd. Maar die hoef ik in de stad ook niet te parkeren
 • Cees van Rietschoten

  2 weken geleden
  Hmmm ... maar met 130km/h in je zwembroek op de motor met een pothelmpje op mag wel ... verhoudingen zijn compleet zoek. Er wordt niet geregeerd op basis van beleid maar op basis van de herfst schreeuwer.
 • Henk Van de Kraats

  2 weken geleden
  85 doden en 2500 gewonden zie https://www.swov.nl/feiten-cijfers/fact/fietshelmen-hoeveel-slachtoffers-zouden-fietshelmen-kunnen-besparen.
 • E Goedhart

  2 weken geleden
  Als het aan vd Kraats en een hadvol artsen ligt mogen we pas naar buiten als we voorzien zijn van helm, bitje, elleboogbeschermers kniebeschermers en schoenen met stalen neuzen. En alleen gaar gekookt voedsel tegen salmonella, masker tegen de griep en corona, én met factor 100 ingesmeerd tegen de zonnebrand.
 • F.W. Twilt

  2 weken geleden
  Ik ben het eens met Buurman. Helmplicht bestaat al vanaf 25km/u. Dat zijn dus wielrenners, brommers en heel veel e-bikers die niet weten dat de ondersteuning is voor b.v. je knieen en niet om harder te fietsen dan je oogen vooruit kunnen kijken.