Overal regenboogpaden, goed idee?
Volledig scherm
PREMIUM
Overal regenboogpaden, goed idee? © Carlo ter Ellen / Indebuurt

Alle zebrapaden in regenboogkleuren, waarom niet?

COLUMNStel nou dat we van alle zebrapaden een gaybrapad maken. In verschillende steden is het zwart-witte oversteekje al vervangen door de kleuren van de regenboog. Gisteren werd in Winterswijk en Lichtenvoorde een gaybrapad geopend. In het kader van Coming Out Day. Eigenlijk idioot dat je als niet-heteroseksueel bent daar een hele coming out voor moet doen. 

6 reacties

 • R. Gerritsen

  1 week geleden
  Is zo'n gekleurd zebrapad wel een zebrapad volgens de wet?
 • C.W.M. van Dalen

  1 week geleden
  En zucht, mag de regenboog alsjeblieft die boog in de lucht zijn die voor iedereen te zien is?! En niet dat een bepaalde groep het nodig vind zich de regenboog toe te eigenen? Omdat men tegenwoordig blijkbaar allemaal in een hokje moet zitten!? Ik dacht dat dát nou juist niet de bedoeling was? Dus alsjeblieft laat de regenboog geen vlag of zebrapad, wat nutteloos is, zijn maar gewoon die mooie boog in de lucht, zichtbaar voor iedereen wanneer die verschijnt
 • Anoniem

  1 week geleden
  Rene de wilde.houw er toch eens mee http://op.nu weten we het wel.
 • P. Leenders

  1 week geleden
  Een regenboogzebrapad is officieel geen zebrapad. Dat blijk uit hoofdstuk IV 49.2 Uitvoeringsvoorschriften BABW inzake verkeerstekens. Daarin staat het volgende beschreven: Een zebra bestaat uit een dwars op de wegas aangebrachte markering met een breedte van ten minste 4 m, bestaande uit witte strepen met een breedte en een tussenliggende afstand van 0,4 tot 0,6 m.
 • Yvonne Veld

  1 week geleden
  Een zwart - wit zebrapad is voor iedereen!!! In het donker en bij regenachtig weer is dit bovendien het beste zichtbaar. Is de veiligheid op de weg niet iets waar het bij dit door dingen om zou moeten gaan? Waarom moet tegenwoordig overal een stempel op gedrukt worden t.a.v. iemands genderidentiteit, seksuele geaardheid of seksuele voorkeur? Wie of wat je bent op dat vlak maakt maar een (klein) deel uit van wie je bent als totaal mens. Je maakt van jezelf een rariteit terwijl het normaal is.
 1. Pillen geven? Eerst maar eens een gesprek, langer dan tien minuten per patiënt
  PREMIUM
  Column

  Pillen geven? Eerst maar eens een gesprek, langer dan tien minuten per patiënt

  Stel nou dat er steevast, voordat er een medisch traject in wordt gegaan, eerst een levensstijlcheck gedaan wordt? Desnoods online. Onderzoekers aan de Universiteit van Gent hebben ontdekt dat voeding een rol bij het ziekteverloop van corona zou kunnen spelen. Mensen die zwaar ziek werden of zelfs kwamen te overlijden, hadden vrijwel allemaal een ernstig tekort aan selenium en zink in hun bloed. Waar die stoffen in zitten? Vooral in vis. Ik begrijp nu waarom Urk zo ontspannen die pandemie doortokkelt.