Columniste Renske over sportscholen
Volledig scherm
PREMIUM
Columniste Renske over sportscholen © Roos Klunder / Getty Images

Als meiden zich fijner voelen om apart te sporten, prima, maar hoe ver laten we dat gaan?

column | met pollStel nou dat er in uw buurt een sportschool opent voor alleen mannen. Zou u een wenkbrauw optrekken?

14 reacties

 • cor neven

  2 maanden geleden
  Mooie column. Waarbij het duidelijk is dat vrouwen mogen sporten waar ze zich veilig en vrij voelen. Ik ondervind al jaren wel een paradox binnen deze sportscholen. Over het algemeen kom ik toch het meest kerels tegen in loszittende shirts en broeken. Daarentegen vrijwel alle vrouwen in allerlei opvallende superstrakke stretch-kledij waarin alle (on)effenheden duidelijk uitkomen. Dat de dames zich daarin dan bekeken voelen begrijp ik wel. Dat maakt deze column wel geinig.
 • Marian Kraeima

  2 maanden geleden
  Kort maar Krachtig: Belachelijk!! ( En zeker zolang er nog wel gescheiden kleedruimten zijn! t Moet echt niet gekker worden hoor!
 • ram Ummels

  2 maanden geleden
  Ik waardeer de columns van Renske zeer. In mijn ogen heeft ze een vrije geest. Ook deze column, op 1 klein dingetje na. Als man zijnde krijg ik altijd een naar gevoel bij het woord pielemuis. Het is bijna vernederend. Terwijl ik toch niet echt een mannen man ben. Sylvia Witteman gebruikt in de Volkskrant gewoon het woord pik in haar columns. Kun je ook alles van vinden, maar beter dan pielemuis! René Ummels
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Mar Mer,dit houdt geen stand bij de rechter. Vroeger had je mannen bolwerken. Vrouwen hebben in een aantal zaken afgedwongen dat ze ook toegelaten moeten worden.
 • Wout Engelbertink

  2 maanden geleden
  Even denken, dus volledig gescheiden sporten, zodat je daarna nagenoeg naakt op het zwembad, strand of loungeclub je getrainde lichaam kan showen in extra korte en of strakke outfits? Is dat niet hypocriet? Maar oké, stel dit is "normaal", gaan we dan ook vrouwensupermarkten instellen? De taliban lacht zich nu al kapot, dit is precies waar zei ook mee begonnen zijn toch?