Waar blijven die straffen? Een paar voorwaardelijke vingertikjes en werkstrafjes. Daar lachen ze zich toch slap om, man.
Volledig scherm
PREMIUM
Waar blijven die straffen? Een paar voorwaardelijke vingertikjes en werkstrafjes. Daar lachen ze zich toch slap om, man. © Caspar Huurdeman/Carlo ter Ellen (bewerking: de Stentor)

Aspirant-studenten ontgroenen: waarom wordt dit geaccepteerd? Sluiten die ouders hun ogen?

Stel nou dat we alle ontgroeningen voor studenten afschaffen. In Amsterdam gebeurde dat nadat er wat ‘grensoverschrijdende incidenten’ hadden plaatsgevonden. No shit, sherlock! Wat denken we dan dat er bij een ontgroening gebeurt? 

2 reacties

 • Anoniem

  6 dagen geleden
  Ga een dagje teambuilding doen om elkaar beter te leren kennen op een mensvriendelijke manier ipv die eeuwige onterende ontgroening. Ten eerste slaat het nergens op en ten tweede wordt niemand er beter van, eerder slechter.
 • M. Steenbergen

  1 week geleden
  Als aspirant-student ben je al onzeker en dan komt daar de ontgroening met alle vernederingen nog bovenop.ik vind dat het verboden moeten worden. Want het loopt altijd uit de hand. Marianne Steenbergen
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.