Phaedra Werkhoven met op de achtergrond Iede Geert Bakker (51). Hij was jarenlang visserman, maar heeft besloten te stoppen.
Volledig scherm
PREMIUM
Phaedra Werkhoven met op de achtergrond Iede Geert Bakker (51). Hij was jarenlang visserman, maar heeft besloten te stoppen. © Jeroen Jazet/Freddy Schinkel

Boeren willen boeren, vissers willen vissen. Maar, hoe zuur ook: dat is geen recht

COLUMNPhaedra Werkhoven schrijft iedere week een column over wat haar bezighoudt.

10 reacties

 • E J Bultman

  2 maanden geleden
  Als die opiniemakers nou eens ophouden met kolen op het vuur te gooien
 • G. Schouten

  2 maanden geleden
  Blijkbaar vindt u het niet zo belangrijk en interesseert u zich niet dat duizenden gezinnen hun baan en inkomsten verliezen door zulke rechterlijke uitspraken. Ik ben niet rechts nog links, maar een realist. Uit uw commentaren verneem ik met de regelmaat dat u links draaiend DNA bezit, en weinig empathie toont met hardwerkende vaak behoudende agrarische en visserij gemeenschappen in ons land. Waar u uw boterham van krijgt. U hoeft mij uw maat niet te nemen, daar heb ik helemaal niets mee.
 • Erik Biesemaat

  2 maanden geleden
  @ G. Schouten, ‘links politiek geëngageerde rechters’? Omdat ze uitspraken doen die u als rechts politiek geëngageerde niet uitkomen?
 • J A van Riesen

  2 maanden geleden
  Je oordeelt zonder enige kennis van feiten Phaedra, je kent in iedergeval onze zelfvoorzieningsbehoefte niet dus export minus import! En n dan bedoel ik voedsel (meest duurzame ter wereld)
 • G. Schouten

  2 maanden geleden
  100% oneens met deze dame. Te gemakkelijk wordt vanaf de zijlijn gedaan over de afbraak van onze eigen voedselproducenten. De meest korte, moderne dus duurzame productielijnen worden in korte tijd door links politiek geëngageerde rechters hun rechten ontnomen. Hoe verziekt en dom is dit? Een hele daaromheen meeverdienende economie wordt hiermee indirect om zeep geholpen, waardoor duizenden gezinnen brodeloos worden.