Koen Suyk
Volledig scherm
PREMIUM
© Koen Suyk

Creëer meer pleinen en bankjes voor (eenzame) ouderen

columnStel nou dat we in ons landschap veel meer rekening houden met oudjes? Bankjes, prullenbakken, kleine pleintjes… Potje jeu des boules in de fietstas en gaan met die bejaardenbanaan! We knikken allemaal meelevend mee als we het over de eenzaamheid hebben, maar wat wordt er nou actief ondernomen? 

2 reacties

 • J. Beelen

  2 maanden geleden
  Dag, Mijn excuses. Voorgaande reactie is niet ondertekend Bij deze: Jannie Beelen
 • J. Beelen

  2 maanden geleden
  Beste Renske, Mooi dat je op komt voor de ouderen. Maar waarom dan zo neerbuigend over besjes?
 1. Omhooggevallen Nederlandse rappertjes verzieken de boel. Lil Rotzak voorop
  PREMIUM
  column
  2

  Omhoogge­val­len Nederland­se rappertjes verzieken de boel. Lil Rotzak voorop

  Stel nou dat we homo als scheldwoord serieuzer aanpakken? Dit weekend was er in diverse dorpen dik vet feest. Het was geen Zandvoort met Brilsmurf en 70.000 man, maar platteland met koeien en 750 lui. Vast allemaal getest bij de toegang. Zelf was ik druk met mijn cabaretvoorstelling bij elkaar lullen, dus ik ging niet. Jammer, ik heb het bier gooien op Liquido en bessenjenever achteroverslaan gemist.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 3. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.