Phaedra Werkhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Phaedra Werkhoven. © Jeroen Jazet/ANP

Dáár vallen geen siervuurwerkslachtoffers maar dodelijke vuurwerkslachtoffers

COLUMNPhaedra Werkhoven schrijft iedere week een column over wat haar bezighoudt.

13 reacties

 • Marianne Klaasen

  3 maanden geleden
  @ Hendrik Willemsen, ik klaag niet, maar ik constateer alleen maar iets, maar ja, dat komt waarschijnlijk te hard aan. Jij vindt het dus niet erg, dat agenten zwaar vuurwerk naar hun hoofd krijgen en hierbij ernstige schade oplopen? En jij denkt dat, als vuurwerk wordt afgeschaft, er dan geen brandjes komen als de gemeente een vuurwerkshow geeft. Keep on dreaming. Bij een algeheel verbod, zowel import als afsteken, kun je tenminste strenge maatregelen nemen. Er is gewoon iets totaal mis.
 • Hendrik Willemsen

  3 maanden geleden
  @Marianne Klaasen. Jij denkt dat door het "afschaffen" van vuurwerk er geen zwaar rotzooi wordt afgestoken? Heel naief.....de brandjes zullen ook blijven komen. Als je iets speciaals wilt doen, organiseer dan vuurwerkshows in gemeenten. En ja...mensen hebben hier inderdaad geld voor. "Ze doen niets als klagen". Je eigen reactie wel eens bekeken? 1 grote klaagzang.
 • Marianne Klaasen

  3 maanden geleden
  Gelijk afschaffen dat hele vuurwerk. Helaas is er grote groep, die zich niet wil beperken tot het afsteken van wat mooi siervuurwerk, maar het liefst zo zwaar mogelijke rotzooi afsteekt. Met de nodige slachtoffers en narigheid hierdoor. Onnodige druk hierdoor op de zorg. Daarnaast vraag ik mij af hoe al deze mensen aan dat geld komen hiervoor? Ze doen niets als klagen, maar hebben blijkbaar wel geld hiervoor? Misschien de energietoeslag hiervoor gebruikt?
 • Erik Biesemaat

  3 maanden geleden
  @ Otto Hulsman, helemaal met u eens. Alleen zie je de door u genoemde eigenschappen helaas weinig bij rechts.
 • Hendrik Willemsen

  3 maanden geleden
  @HAM Boelens. Gaat niet gebeuren....en de mensen die bij de voedselbank staan zijn niet dezelfde die in de rij staan voor het vuurwerk.....dus een beetje zinloze vergelijking.