Een hovenier aan het werk. Rense vindt het niet meer dan logisch dat je iemand die voor je werkt ook iets te drinken en eten aanbiedt.
Volledig scherm
PREMIUM
Een hovenier aan het werk. Rense vindt het niet meer dan logisch dat je iemand die voor je werkt ook iets te drinken en eten aanbiedt. © Merel Klijzing

De hardwerkende hovenier en elektricien krijgen nergens koffie: zijn we sociaal zijn en delen verleerd?

Stel nou dat we vakmannen en –vrouwen veel meer gaan waarderen? Ik schreef vorige week al iets over ‘hoog’ opgeleid zijn. Dat die term idioot gekozen is. Niet alleen in het onderwijs is dat klassensysteem van toepassing, ook in dagelijks leven hebben de harde werkers er mee te maken. Te zot voor woorden.

16 reacties

 • Dirk hoekert

  1 maand geleden
  Ben zelf eind 40 en vind het ook normaal. Bij ons thuis kreeg de vuilnisman n bakkie, de srv-man, de visboer een borreltje op zaterdag en eens in de week zat de postbode ook aan de keukentafel. Maar goed, de post- en pakjesbezorger bouw je nu geen band meer mee op want zijn steeds anderen. De srv-man en visboer zijn overleden, net als hun branche. Installateurs krijgen n bakkie en bouwvakkers ook maar die heb ik niet vaak over de vloer. T wordt onpersoonlijker straks de bezorgdrone n bakkie olie
 • E van der Harg

  1 maand geleden
  Een bakkie hoort erbij, en als e de hele dag voor jou aan t klussen en sloven zijn mag je ze ook best een kop soep geven bij de lunch. En dan een beetje knieperig gaan zitten rekenen dat een pauze zoveel euro kost....jemig. Echt waar?
 • J Kruize

  1 maand geleden
  Bij ons krijgen ze uiteraard koffie en mogen ze naar toilet. Is het op marktdag dan halen we vis of loempia ook voor hun. Zo zijn we opgegroeid. Mijn ervaring leert dat men dan daar geen extra kosten voor in rekening brengt. Eerder, iets in de trant van jongens even netjes afwerken deze klus.
 • J. Albers

  1 maand geleden
  Nou daar zit een verhaal bij. We gunnen deze mensen de koffie wel, maar de tijd die gebruiken om het op te drinken niet! En dat ligt aan de sector zelf! Onlangs een rekening a €65,00 per uur. Dat was 3,5 uur keer het uurloon. Incl. Koffie! Kopje koffie en een kort praatje kost mij dus €20,00!! Dat was het laatste kopje koffie dat ik aangeboden heb. Snapt u?
 • van den berg

  1 maand geleden
  Moet toch eigenlijk normaal zijn iets aan te bieden Vergeet niet dat ze dan echt voor je willen presteren , zoals ze dan ook zeggen als je ze iets extra’s vraagt voor jou altijd
 1. Mensen als Estelle Cruijff en Nikkie Plessen maken het leven wel moeilijk voor jonge meiden
  PREMIUM
  column
  2

  Mensen als Estelle Cruijff en Nikkie Plessen maken het leven wel moeilijk voor jonge meiden

  Stel nou dat photoshop niet bestond. Zouden we dan meer zelfvertrouwen hebben? Vorige week kwamen er twee kiekjes boven water van Nikkie Plessen en Estelle Cruijff. De toch al superslanke en bloedmooie dames fotograferen er wat af. Om online te knikkeren. En dat zien (jonge) meiden en vrouwen dan weer. Om vervolgens met diezelfde ‘perfecte’ filter zichzelf te bekoekeloeren in de spiegel. Weg zelfvertrouwen.