Renate Wennemars.
Volledig scherm
PREMIUM
Renate Wennemars. © Rob Voss / Ronald Hissink

De Lemelerberg herken je bijna niet meer terug, heeft meer weg van een maanlandschap

columnRenate Wennemars schrijft twee keer per week over wat haar bezighoudt.

42 reacties

 • Harry de Jong

  3 maanden geleden
  Als die zogenaamde ‘arme mensen’ eerst eens leren om met geld om te gaan, misschien wel leren werken voor hun geld. Het is toch van de gekke dat voortdurend gegeven moet worden aan de ‘armen’. Alleen al door dit gemiep geef ik geen cent meer aan de ‘goede doelen’. Het maakt een mens afhankelijk en nu wordt zelfs diefstal goed gekeurd.
 • A Rovers

  3 maanden geleden
  De kap is echt heel triest. De reden mij niet bekend. Staatswanbeheer maakt er een kale bende van. Diefstal mag niet, ook niet als er heel veel ligt. Van andermans zaken blijf je af. Maar die vers gekapte bomen moeten wel een jaar drogen voor je ze kan branden. Loofhout wil je niet in je haard. Daarom zal het niet gestolen worden. Is het een oproep om je niet aan de regels te houden? Een oproep de menselijke maat terug te krijgen bij instanties? Wat bedoel je nou toch allemaal Renate?
 • Gerrit Haselhorst

  4 maanden geleden
  Ik heb mij daar ook al zo kwaad overgemaakt. Operatie kaalslag noemen wij dat. Heeft helemaal niets met herbeplanting te maken. Het is gewoon alles tegen de vlakte. De stammen duur verkopen, Vruchtbare grond er af schuiven. Zodat er arme over wordt gehouden. Wat wil daar op groeien Niet veel, bepaalde bloemen vlinder struiken enz. Mits er genoeg water is. maar wanneer beginnen ze nu dan met het herbeplanten?? Ik begrijp dat dat veel geld kost,maar het gekapte hout heeft ook veel geld opgebracht
 • Steven Backers

  4 maanden geleden
  Terug naar hoe het ooit was. Bijzonder want ergens is er gekozen om een era te repliceren waar klaarblijkelijk behoefte aan was. Hadden nog verder terug kunnen gaan. Toen stonden er nog reusachtige wouden. Of er was toen een zandvlakte. Of er lag een laag ijs zoals niet eerder gezien. Het fenomeen om bomen te kappen omdat er heide gezien moet worden lijkt echt een , sorry mensen, ecologen dingetje te zijn. Die hebben er tenslotte ook voor gestudeerd. Boerenverstand ... ehhh nee.
 • mannita sierink

  4 maanden geleden
  meerdere keren heb ik staatsbosbeheer gevraagd! waarom????? ik begrijp er helemaal niets meer van,je word doodgegooid met help de boeren moeten weg want stikstof! wij hebben nota bene biomassa verbrandings ovens,waarin men dat gene opstookt wat nog meer uitstoot geeft van stikstof nl bomen!! bomen die perfect zijn tegen stikstof! potverdorie wie zijn al die geleerden die dit bedenken? ik zeg doodzonde!