Columniste Renske Kruitbosch over de Top 2000
Volledig scherm
PREMIUM
Columniste Renske Kruitbosch over de Top 2000 © Roos Klunder / Brunopress

De Top 2000 moet vlot vernieuwen

ColumnStel nou dat u tijdens komend kerstdiner een muziek top 10 zou mogen maken. Familie en vrienden noteren ook de favoriete hitjes. Poekie mag meestemmen, The Cats stijgt in aanzien. Wat zou er uit de liederenlijsten komen?

25 reacties

 • Joseppe Greuters

  3 maanden geleden
  Ik luister al jaren niet meer maar zie regelmatig nog de lijstjes langskomen en het in bepaalde Social Media groepen het oproepen van fans om vooral hun band/artiest naar boven te stemmen.... En dan is de uitkomst alles behalve vernieuwend.Eerder saai. Ik vind Queen geweldig, de Bohemian Rhapsody een prima nummer.... maar 19 x op 1geeft me de nodige braakneigingen. Gelukkig zijn er leuke alternatieven waar andere muziek werd een kans krijgt als de Snob 2000.
 • M.H. van den Brink

  3 maanden geleden
  Vanavond in de auto nog geluisterd naar muziek van Liesbeth List en Ramses Shaffy geluisterd. Prachtig, maar je hoort het nog zelden op de radio, net zomin als Robert Long, terwijl veel van zijn liederen qua inhoud prima passen bij deze tijd. Kijk eens hoeveel mensen er genieten van "de Toppers ", maar daar heeft de NPO niets mee. Laat de NPO zich dus a.u.b. niet met deze top 2000 bemoeien De keus aan de luisteraar.
 • L. Vliek

  3 maanden geleden
  Renske snapt niet waar ze het over heeft. Er luisteren zeker weten relatief weinig 30-minners naar radio2. Dus om mensen die geen luisteraar zijn te laten stemmen is wel wat vreemd
 • Stefan Ramon

  3 maanden geleden
  Sonja, Arjan, dat de beste muziek uit de jaren 80 komt of ergens in de lijst zit is geen feit. Muziek is geen wedstrijd en is een kwestie van smaak. Er is geen ' beste' muziek, want je kan het niet objectief meten. En als er al een manier van meten is dan is stemmen met daaruit voortkomend een top 2000 een goede manier en de massa vindt dit de mooiste muziek.
 • Erik Biesemaat

  3 maanden geleden
  @ arjan kaldenbach, helemaal met u eens. Daarom heb ik een tijdje terug ook met veel plezier naar de Evergreen top 1000 op radio 5 geluisterd. Echte muziek!