Renate Wennemars werd geraakt door een uitspraak van een varkensboer.
Volledig scherm
PREMIUM
Renate Wennemars werd geraakt door een uitspraak van een varkensboer. © Rob Voss / ANP

De uitspraak van die varkensboer, het raakte me opeens

ColumnRenate Wennemars schrijft twee keer per week over wat haar bezighoudt.

16 reacties

 • Hendrik Willemsen

  3 maanden geleden
  @Willem Heerema. Jij geeft precies het probleem aan, dieren denken niet als mensen. Mensen projecteren steeds hun eigen gedachten op een dier. Ik leef samen met iemand die veel onderzoek heeft gedaan, wat dieren prettig vinden. Daar komt vaak iets heel anders uit dan een mens denkt. Iedereen vind de dikke strolaag voor een koe ook zo fijn, maar voor koe loopt dat veel te zwaar. Als de keuze aan de dieren laat, komen er andere dingen uit dan jij denkt!
 • W Ribbers

  3 maanden geleden
  M.Fels. weg met de boeren er is genoeg in het buitenland. Denk je nu werkelijk dat het dierenwelzijn beter is in het buitenland? Voorbeeld de legbatterijen uit Oekraïne die deze week in het nieuws was.
 • A.J.A. van Rossum

  3 maanden geleden
  De hysterie om het eten van vlees is opmerkelijk. Waarschijnlijk kijken velen nooit een natuurdocumentaire, want wat daar in gebeurt is oneindig wreder dan het zorgeloze luilekkerleven van de Nederlandse koe, kip en het varken.
 • Nicole Beumers

  3 maanden geleden
  Ik vraag me wel eens af hoe gedacht wordt over al die insecten die te pletter vliegen op autoruiten of muggen... Beetje gek om zelf een dier dood te slaan??
 • Willem Heerema

  3 maanden geleden
  Op de foto staan de varkentjes op een rooster. Dat kan toch geen pretje zijn? Zouden we ons die situatie kunnen indenken als we dat zelf moesten?