foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
foto ter illustratie © Ruben Schipper Fotografie

De vleesindustrie is vergelijkbaar met maffia

ColumnStel nou dat we de vleesindustrie als schurkerige onderwereld gaan zien? In de rubriek ‘Dominique doet navraag’, in deze krant, komt de dataverslaggeefster er niet achter hoeveel (varkens)vlees wordt geïmporteerd en hoeveel Nederlandse biggemansen er naar het buitenland verscheept worden. 

3 reacties

 • mannita sierink

  11 maanden geleden
  wij hebben een overheid en een minister van landbouw waar je het gevoel bij krijgt man wat kan ons die dieren schelen? als ze al zo slecht voor de zwakkeren in deze maatschappij zorgen,wat kan hen dan de dieren schelen! wij hebben het cda en de cu gehad rutte is een christen maar leren vanuit de bijbel hoe je met je naaste ,de gehele schepping ook de zwakkeren ook de natuur en ook de dieren om moet gaan? die memo is niet binnen gekomen!helaas!
 • henk hartog

  1 jaar geleden
  Draait om GELD en MACHT. Gelukkig eten WIJ maximaal 3 keer per week vlees, ( zelfs nauwelijks broodbeleg ) Ikzelf heb weinig behoefte om een dood dier te eten. 3 keer per week is genoeg
 • B Zieleman

  1 jaar geleden
  Helemaal gelijk. Hoe lang is dit al gaande...ik zeg nog steeds: weg met die brandgevaarlijke, verstikkende, dieronvriendelijke megastallen! Terug naar het normaal: boeren eerlijke prijs voor hun producten, tussenhandel een normaal max percentage winst, supermarkten idem dito. Beide hebben megaveel winst (gemaakt) de laatste jaren, tóch wordt alles duurder en steeds maar duurder. En van mij mag het vervangvlees (eten wij zo'n 95%) wel iets goedkoper! O.a. eigen merk van de Appie is erg goed!