Renske Kruitbosch
Volledig scherm
PREMIUM
Renske Kruitbosch © ANP / Carlo ter Ellen

Dieren opsluiten ter vermaak is achterhaald en compleet van de pot gerukt

ColumnStel nou dat je alleen nog maar in je slaapkamer mag verblijven. Af en toe wat sportoefeningetjes, een boel gepamper en gefrut, maar dat was het dan. O ja, en veel publiek tijdens je sportprestaties. Klinkt gek, hè? Voor heel veel dieren is het de werkelijkheid. Van topsportpaarden tot Flipper en zijn vrienden… Opgesloten om tot vermaak van de mens te dienen. Het is compleet van de pot gerukt.

6 reacties

 • H.W.M. Galle

  1 jaar geleden
  @W.O.U. de Vries: Ik ben zo'n linkse drammer. Ik ben trots dat o.a. mijn gedram heeft bewerkstelligd dat de schande van wilde dieren in circussen is beëindigd. En het is volslagen idioot dat men voor het Dolfinarium een uitzondering heeft gemaakt. Dieren zijn geen vermaaksobjecten.
 • W.O.U. de Vries

  1 jaar geleden
  alles moet wijken voor die linkse drammers circus hebben ze er ook al af nog even mag je ook geen parkietje of kanarie hebben
 • theo hijmensen

  1 jaar geleden
  Orka Morgan is nu beter af dan te kreperen in een plasticsoep genaamd Oceaan. Dit "leed" is veroorzaakt door in te grijpen in de natuurlijke gang van zaken op het moment dat de Orka gevonden werd. Was even een moment van "kijk eens hoe we betrokken zijn bij het welzijn van de Orka" .
 • Ronald van der Valk

  1 jaar geleden
  De juiste volgorde en de juiste argumenten. Morgan werd in 2010 sterk vermagerd en bijna dood gevonden in de Waddenzee. Vele dierenvrienden vonden dat het dier gered moest worden in plaats van de hongerdood te sterven. Ze werd gevangen en naar kennishouder Dolfinarium gebracht om opgelapt te worden. Maar binnen 24 uur stonden weer andere dierenvrienden al te gillen: het Dolfinarium zou geld zien in het dier. Het Dolfinarium kwam in spagaat: zowel dood als redding waren publicitair onacceptabel.
 • A.G. de Jong

  1 jaar geleden
  Is dit niet een beetje overdreven? Want wat is dan precies het verschil met paarden en andere huisdieren, die feitelijk ook voor ons eigen vermaak gehouden worden. Een hamster in een kooitje stoppen met een tredmolentje? Dat mag dan natuurlijk ook niet meer, net zoals ook alle dierentuinen dan taboe moeten zijn! Je kunt ook doorslaan in je denken, en dit is een mooi voorbeeld hiervan.