Columniste Renske Kruitbosch over de Cito-toets en schooladvies
Volledig scherm
PREMIUM
Columniste Renske Kruitbosch over de Cito-toets en schooladvies © ANP / Carlo ter Ellen

Dít is een betere oplossing voor middelbare scholieren

Stel nou dat we basisschoolleerlingen pas op hun 15de laten kiezen welke schoolrichting ze op moeten.

7 reacties

 • Joost Boswijk

  3 maanden geleden
  Hè ja, laten we het middelbaar onderwijs weer eens omgooien. Dat soort plannetjes maken en ideeën spuien, met overlegorganen, projectleiders en externe adviseurs, buitenlandse reisjes om te zien hoe ze het in andere landen doen en uiteraard vuistdikke rapporten schrijven, is veel leuker en vooral veel eenvoudiger dan het echte probleem van het onderwijs aanpakken: het lerarentekort. Nee, dat laten we lekker dooretteren en accepteren dat de onderwijsachterstanden toenemen. Ook dit is Ruttiaans.
 • e v.d. wilgen

  3 maanden geleden
  Er zijn kinderen die erg pienter zijn en zich stierlijk vervelen in groep 8 en daar extra opdrachten krijgen om dat tegen te gaan. En dan 3 jaar brugklas,minister denk na!!!! Deze kinderen zijn er aan toe om naar het VWO of Gymnasium te gaan.
 • HAM Boelens

  3 maanden geleden
  Dat zou niet gek zijn. Leren leren. Een paar jaar. Een uur langer naar school om huiswerk te maken ‘op school’ en dat 2 jaar lang. Thuis lekker hangen, sporten en “soms op de mobiel”. Dit zou heel wat goedkoper zijn dan al die CITO’s bij elkaar. Dit geeft rust. Laat ze het geld maar aan de docent besteden. En Bijscholing verbieden. Dat is alleen voor de rijken, toch?
 • M.H. van den Brink

  3 maanden geleden
  Prima artikel. Weer een experiment, daar zitten leerlingen en ouders echt niet op te wachten. Wel op ECHT Passend Onderwijs, dan heb je geen algemene brugklas van 3 jaar nodig.
 • jos zoet

  3 maanden geleden
  Alleen maar verloren tijd... Er zijn voldoende mogelijkheden om op te schalen of te downgraden...