Columniste Renske Kruitbosch
Volledig scherm
PREMIUM
Columniste Renske Kruitbosch © Roos Klunder / Fotopersburo Bert Jansen

Dit klinkt gezellig, warm, knus, maar is gewoon zo veel mogelijk in een schuur drukken

ColumnStel nou dat we het beestje vaker bij de naam noemen. In dit geval zelfs letterlijk.

4 reacties

 • Ricky Arkema

  3 maanden geleden
  Ik las vorige week dat vogelgriep ooit is ontstaan in de pluimveehouderij zelf. (Over)volle stallen zijn hier dus de oorzaak van. De Wilde, vrije, vogels raken besmet en verspreiden het virus. En wij blijven maar de stallen volproppen...straks is er geen wilde, vrije vogel meer over. Met dank aan -jawel, weer de megastallen- boerenbedrijven, wereldwijd.
 • Joost Boswijk

  3 maanden geleden
  @H.J. Puts: er is wel vaccin, maar dat is niet effectief tegen de huidige virusstam. “Wanneer een vaccin wordt gebruikt dat pluimvee maar deels zou beschermen tegen vogelgriepinfectie, dan kan dit de infectie verbergen. Het virus kan zich dan ongemerkt verspreiden, waardoor de bestrijding van het virus juist moeilijker wordt.” (Wageningen U&R). Een snelle ontwikkeling van een effectief vaccin is noodzakelijk en daaraan wordt gewerkt.
 • L.J.H. Jonkeren

  3 maanden geleden
  Dingen bij de naam noemen is voor mij gewoon, wel in nette bewoordingen overigens. Maar niet iedereen is daar altijd van gecharmeerd.
 • H.J. Puts

  3 maanden geleden
  En er is gewoon een vaccinatie mogelijk tegen de vogelgriep, maar dan mag je de boel niet meer exporteren van onze Europese vrienden ….