Renske Kruitbosch.
Volledig scherm
PREMIUM
Renske Kruitbosch. © Roos Klunder, Marlies Wessel

Dit woord werkt als een rode lap op een stier bij vleesliefhebbers

COLUMNStel nou dat uw baas morgen besluit geen eindejaarsborrel maar een theeproeverij te organiseren. De directie is gevuld met gezondheidsgoeroes en dit leek hen een enig idee. U hebt liever merlot dan muntthee. Zou u stampij maken?

44 reacties

 • Cora van Dijk

  2 maanden geleden
  Nee, maar ik zou niet iets gaan eten wat op iets anders moet lijken. Laat het vrijblijvend zijn Nu wordt al die vegan shit zo door gedrukt...werkt averechts.. Zelfde als die spuit zo promoten...werkt ook averechts... Eet en spuit wat iedereen wil Maar laat elkaar vrij in welke keuze iemand maakt 🙏
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ gerrit de Goeij,laat iedereen doen wat hij zelf wil.Dwing geen keuze op . Eet wat je lekker vindt en als het kan een beetje gezond.
 • Leo Vriend

  2 maanden geleden
  @ Adri van Ommeren, waar haal je dat vandaan? ik weet niet anders dat er bij borrels schalen met kaas en worst ,EN komkommer en tomaatjes rond gaan/op tafel staan , dus wat is je probleem? Iedereen zijn/haar vrije keus. Tegenwoordig moeten de vega,s de niet vega,s dus opleggen dat we geen dierlijke producten meer eten, is dat geen opdringen ?
 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  @gerrit de Goeij, Er zitten wel meer voordelen aan vlees. Bv. ijzer. Om daar de juiste hoeveelheden van binnen te krijgen op een andere manier is best lastig. Helemaal als je het alternatief uit een ver land haalt, vind ik dat geen oplossing. Neemt niet weg dat de meeste mensen meer groente moeten eten, alleen is helemaal geen vlees eten, voor mij geen optie.
 • gerrit de Goeij

  2 maanden geleden
  @Hendrik Willemsen. Die balans is duidelijk verstoord met de hoeveelheid vlees die we eten. Gemiddeld 2x zoveel als het advies is. Met vitaminen heb je gelijk. B12, dat is ook het enige voordeel van vlees. Voor de duidelijkheid, ik eet ook wat vlees (@schouten). Maar de hoeveelheid die de gemiddelde Nederlander eet is niet meer gezond te noemen. Daarom is t juist dat de overheid laat zien dat er gezonde alternatieven zijn. De volgende stap is prijzen verhogen zoals bij roken effectief is.