Columniste Renske Kruitbosch over huisartsen
Volledig scherm
PREMIUM
Columniste Renske Kruitbosch over huisartsen © Roos Klunder / Lenneke Lingmont

Dure behandelingen uitstellen en voor euthanasie kiezen? Stel je voor dat het bij mensen zou gebeuren

COLUMN | met pollStel nou dat een baas de dierenartsrekening van Loebas of Minoes niet kan betalen.

29 reacties

 • P Hendriksen

  4 weken geleden
  Mijn vader heeft Alzheimer. Heeft gekozen ( vast laten leggen) voor euthanasie,maar krijgt dit niet omdat hij niet meer zelf kan beslissen. Hij kan de vragen niet beantwoorden. Iemand die geen pijn heeft zoals bij kanker,die zegt niet dat hij dood wil. Dieren zijn in dit land beter af dan mensen die ernstig ziek zijn . De politiek praat altijd over humaan zijn,in de praktijk is t tegendeel feit. Mocht de dokter ooit zeggen dat ik Alzheimer heb,dan maak ik er zelf een eind aan .
 • E. Lentekind- De Jong

  3 maanden geleden
  Als je geen geld hebt voor een dier, moet je het weg doen. Gaan we niet compenseren.
 • Willem Beekhuis

  3 maanden geleden
  Dieren hebben het privilege dat de politiek zich niet bemoeit met hun levenseinde. Sommige religieuze mensen denken dat ze het recht hebben om andere mensen te kunnen beletten in het nutteloos uitstellen in hun keuze om onmenselijk lijden te beëindigen.
 • D Pit

  3 maanden geleden
  Het grappige is dat we met dieren veelal beter omgaan dan met mensen. Euthanasie is voor degenen die achterblijven zwaar, niet voor het dier zelf. Die is er gewoon niet meer. Tijdig stoppen met dokteren lukt bij dieren gelukkig wel, bij mensen vaak voor geen meter. Laten we de praktijk van de dierengeneeskunde gaan toepassen bij mensen en niet andersom.
 • B Straatman

  3 maanden geleden
  @MKraak, das wel heel kort door de bocht. Je weet niet OF een huisdier ziek wordt. Zelfde als een auto kopen, je weet niet of je reparaties krijgt. Voorop moet staan dat de dieren geen pijn lijden! Kijk hoe oud je dier is en maak een reëel afweging. Zowel in belang van het dier als voor jezelf. En ja ik ben een dierenvriend, we hebben al heel lang rashond(en) En die hebben het HEEEEL goed bij ons