Renske met haar paard Frits.
Volledig scherm
PREMIUM
Renske met haar paard Frits. © Roos Klunder

Een huisdier is een ‘iemand’. Logisch dus, verlof

ColumnStel nou dat u verlof zou kunnen aanvragen indien uw huisdier overlijdt. Zou u het nodig hebben?

11 reacties

 • Zeegers

  2 maanden geleden
  Tranen met tuiten hier... Zó herkenbaar. Heb dan wel nooit een paard moeten verliezen, maar wel vele honden en katten. En élke keer weer breekt m'n hart en ben ik maandenlang van slag.
 • donald poirrie

  2 maanden geleden
  Elke dier behoort als een familie lid tijdens overlijden van je hond of kat en andere dieren dan zou het goed zijn daar de eigenaren 1 dag betaald verlof krijgen
 • C.G. godschalk

  2 maanden geleden
  C.g.godschalk. Bij mijn dochter op het werk word er zelfs vrij gegeven voor een bezoek aan de dierenarts,en dus ook 1 dag na overlijden ,dieren zijn vaak vele jaren een onderdeel van een gezin,daar hoort ook afscheid kunnen nemen bij.
 • Kas van Dam

  2 maanden geleden
  Jr krijgt nog geen eens bijzonder verlof als een oom of tante overlijd... zie geen reden waarom dan voor een huisdier wel.
 • Ineke Leentfaar

  2 maanden geleden
  Ach J. Berkhof, al heb je 100 jaar paarden... Bij mensen die diep én oprecht van hun paard houden is dergelijk verdriet ook diep en oprecht. Een paard gaat in je ziel zitten en gaat daar nooit meer uit. Uw band met uw paarden was dat blijkbaar niet want anders zou u dit niet van mening zijn. Het verdriet van het overlijden van ons paard Romeo gaat nooit meer over. Ik raad u aan een keer echt diep in de ogen van uw paard te kijken, er zal een wereld voor u opengaan