Renate Wennemars.
Volledig scherm
PREMIUM
Renate Wennemars. © Rob Voss

Een valhelm? Dat voelt als reuzenstap achteruit

ColumnRenate Wennemars schrijft twee keer per week over wat haar bezighoudt. 

8 reacties

 • J.H. Snel

  2 maanden geleden
  Mevrouw Wennemars denkt dat ze zonder fietshelm aangezien wordt voor jong en vitaal. En dat image is blijkbaar belangrijk. Als iemand hersenletsel oploopt als gevolg van een (eenzijdig) fietsongeluk dan is diegene nog steeds net zo jong, maar niet meer zo vitaal. Best zuur als je bedenkt dat een fietshelm dergelijk hersenletsel meestal kan voorkomen.
 • G. Molen

  2 maanden geleden
  Wat een stigmatiserend verhaal. Voor je het weet hoor je zelf bij deze leeftijd groep. Heb het vermoeden dat je denkt dat het een grappig verhaal is ,maar niets is minder waar.
 • H. Stoel

  2 maanden geleden
  het enige wat achteruit gaat zijn de stukjes van deze columniste, erg hard ook
 • Marianne Klaasen

  2 maanden geleden
  Weer zo'n column van Renate, die werkelijk nergens op slaat. Wat heeft het dragen van een helm nu te maken met het feit, dat je achteruit zou gaan? Helemaal niets. Iemand kiest daar zelf voor of hij of zij het beter vindt voor de veiligheid. Een wielrenner of mountainbiker draagt toch ook een helm? Even voor de duidelijkheid: ik behoor niet tot de doelgroep waar ze zo stigmatiserend over spreekt. Ga een column schrijven over dingen die er werkelijk toe doen in onze samenleving.
 • Elly Verrips

  2 maanden geleden
  HAM Boelens. Dit slaat als die bekende l.. op die slagroomtaart.
 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”