Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Eigenlijk te zot voor woorden dat mensen de borstvoeding van koeien drinken

ColumnStel nou dat McDonalds volledig vegetarisch wordt? We kunnen de Vega McKroket niet van echt onderscheiden! Gewoon dezelfde namen, andere inhoud. Over een jaar komt er een persconferentie en deelt een hoge McPief mee dat we al die tijd stiekem vegetarische hamburgers naar binnen hebben geschoven. Plantaardig. Maar nog aardiger voor de dieren. 

14 reacties

 • B Zieleman

  12 maanden geleden
  Ik ben voor dieren in de wei icm loopstal. Mensen blijven toch wel vlees eten en ook aan vleesvervangers hangt een "kaartje". Ik zelf eet van beide weinig. "Melk is borstvoeding van koeien". Waar ik problemen mee heb, is dat pasgeboren kalfjes bruut bij hun moeder weggehaald worden en kalverpoedermelk te drinken krijgen. Verder heb ik er niet zo'n probleem mee dat de koeien melk blijven produceren, loslopende koeien lopen ook zelf de stal in om gemolken te worden.
 • Mannes Hekman

  1 jaar geleden
  Antwoord een dwaas niet naar zijn zotheid
 • Eric Goedhart

  1 jaar geleden
  Elly Went, je zit dicht in de buurt van de waarheid, maar niet helemaal. Soja voor consumentengebruik komt voor een zeer groot deel uit Brazilië, Argentinië de Verenigde Staten en een klein deel uit Australië, de hoeveelheid uit de EU is verwaarloosbaar. Veevoer wordt grotendeels gemaakt van sojaschroot, het restant van de sojaboon nadat alles er uit is gehaald wat we zelf gebruiken. Ook wel hele bonen, maar dat is gering. Kijk eens naar de Engelse Wikipedia, die is beter dan de Nederlandse.
 • H Dekker v/d Werfhorst

  1 jaar geleden
  hahahaha, wat een simpel dom stuk. Echt rondom slecht.
 • Elizabeth van went

  1 jaar geleden
  Wat een reacties hier over de sojaplantages. Het vee in heel de wereld eet veel soja en raadt eens waar deze vandaan komt? Jaaa, uit de Amazone. Soja voor menselijke consumptie wordt verbouwd op kleinere schaal in bv Europa of VS. Dus vleeseters vernielen indirect het Amazonegebied. LOL