Columniste Renske Kruitbosch (achtergrond: Schiphol-baas Dick Benschop)
Volledig scherm
PREMIUM
Columniste Renske Kruitbosch (achtergrond: Schiphol-baas Dick Benschop) © Carlo ter Ellen / ANP

Er lijkt geen eind aan de ellende te komen

COLUMNStel nou dat we het woord ‘crisis’ minder zouden gebruiken. Je kunt je krant niet keren of het woord komt er in voor. Stikstofcrisis. Coronacrisis. Kabinetscrisis. Woningcrisis. Financiële crisis. Schipholcrisis. Klimaatcrisis.

12 reacties

 • Robbert Scholten

  4 weken geleden
  Ik ben het ermee eens dat het woord crisis alleen moet worden gebruikt als het ook echt crisis is,bv tweede Wereldoorlog of echt levensgevaarlijke epidemie met een hoop doden of andere echte rampen,het woord crisis wordt zo vaak gebruikt dat het me totaal koud laat
 • Y bethume

  3 maanden geleden
  Het is gewoon de realiteit...het 'regent' crises. Hoe ze allemaal opgelost moeten worden...het is zo complex...ik zou het ook niet weten. 1 ding weet ik wel.......Laten we blijven proberen om een beetje met elkaar begaan te blijven, een beetje naar elkaar om te kijken en ook.... Wie glimlacht is sterker dan wie raast!
 • G. Buter

  3 maanden geleden
  Ze worden je elke dag gretig aangereikt door de pers .
 • Jeroen Oosterlaar

  3 maanden geleden
  Demoralisatie. Het nieuws (Lees; de suggestie van een sombere toekomst, waardoor we geneigd zijn het heden te vergeten) wat minder je leven laten lijden (geen tiepvout) helpt.... “We suffer more often in imagination than in reality.” (Seneca, stoïcisme)
 • Leo Slutter

  3 maanden geleden
  Aan het creëren en polariseren van crisissen doe je zelf vrolijk mee. Kennelijk brandstof voor je stukjes