Phaedra Werkhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Phaedra Werkhoven. © Jeroen Jazet

Er waren zoveel plekken waar vrouwen zich ‘omhoog neukten’

ColumnPhaedra Werkhoven schrijft iedere week een column over wat haar bezighoudt.

20 reacties

 • Andre Eggerding

  1 jaar geleden
  @E.Kroneman, bij de TV gaat het om kijkcijfers. Veel vrouwen sporten zijn niet aantrekkelijk om naar te kijken. Vrouwen voetbal in de vrouwen eredivisie staat op het niveau JO 17 bij de jongens. Aantrekkelijke vrouwensporten als schaatsen en zaalhandbal worden wel uitgezonden. Mannentennis is spectaculairder dan vrouwentennis.
 • Chinta M.L. Koster

  1 jaar geleden
  @Erik Biezemaat..Dank voor de correctie...Ik suggereer dat niet alleen ik denk dat het heel vaak klopt..
 • E. Kroneman

  1 jaar geleden
  Je ziet dat ook in de sport dat die mannen sport zoveel in de media /TV komt. Kijk naar de wielersport, bijv. De tour. Weten we welke dame de laatste Elfstedentocht tocht gewonnen heeft?Was die prestatie minder als die van de mannen. Iedereen weet wie Angenent is toch. Zelfs de koningin omhelsde Angenent bij aankomst, en de vrouwelijke winnaar, niet gezien. Wie staat op? De Mol?
 • Erik Biesemaat

  1 jaar geleden
  @ Chinta Koster, u suggereert op z’n minst dat vrouwen die goed van de tongriem zijn gesneden daarom minder vaak slachtoffer zijn van seksueel misbruik. Beetje vreemd! Maar nu we het toch over taal hebben: pijl moet zijn peil.
 • Yvonne Veld

  1 jaar geleden
  H. Veltkamp: Precies dat. Recente reportageserie op NPO: Reference men. Daarin wordt op verschillende vlakken precies de vinger op de zere plek gelegd. Toch van de zotte dat anno 2022 de man c.q. het manlijk lichaam nog steeds de leidraad is voor veel dingen omdat men de vrouw nog steeds onderschat, niet serieus neemt, de verschillen niet erkent maar ook niet gelijkwaardig behandelt waar dat kan.