Columniste Renske Kruitbosch over de Marker Wadden
Volledig scherm
PREMIUM
Columniste Renske Kruitbosch over de Marker Wadden © National Geographic / Carlo ter Ellen (Fotobewerking: De Stentor)

Er zijn grenzen: aan de grootte van het land en fantasie

COLUMNStel nou dat er niet meer met Nederlandse natuur geëxperimenteerd mag worden? Niet voor miljoenen, althans. De Marker Wadden blubberen weg. De door mensen in elkaar geflanste eilandjes bestaan uit slib. En daar is slib bovenop gegooid. Dat is vochtig papier-maché proberen te verstevigen met natte kranten. 

2 reacties

  • Geerlings

    4 maanden geleden
    Fouten maken is menselijk (stel je een 'menselijke' overheid voor 🤣), gemaakte fouten niet herstellen is teleurstellend (overheid blijft dan veiligheidshalve hangen in ontkenning), er niet van willen leren is gewoon domheid. En daarmee is de circel weer rond 👍
  • lammert visser

    5 maanden geleden
    eens dat de markerwadden een experiment genoemd mag worden. de oostvaardersplassen is een heel ander verhaal. dat gebied is toen als natuurgebied bestempeld omdat het niet geschikt was voor woningbouw of industrie. het uitzetten van de grote grazers wat met de wetenschap van nu , niet op de laatste plaats door sociale media, toch niet geen goed idee blijkt te zijn kan simpel opgelost worden door het leger er te laten oefenen met scherp en op alles wat beweegt te laten schieten.